Handdetectiesysteem bij verkeerslichten om Covid-infecties te voorkomen in La Laguna

Geschreven op 22-11-2020


De dienst Burgerbeveiliging van de stad La Laguna vervangt de bestaande drukknoppen voor voetgangers bij de verkeerslichten van de gemeente door een handdetectieapparaat. De burgemeester, Alejandro Marrero, meldde dat met dit nieuwe systeem voetgangers het verzoek om de straat over te steken kunnen activeren "zonder een knop aan te raken”, wat een nieuwe vooruitgang zal betekenen in de preventie van Covid-19-infecties.

De burgemeester legde uit dat deze nieuwe apparaten zullen worden aangebracht op de 50 drukste oversteekplaatsen om het risico op de overdracht van het coronavirus te verkleinen. De samenleving in het algemeen besteedt geen aandacht aan het indrukken van de knoppen van de verkeerslichten, omdat het deel uitmaakt van de routine, maar in werkelijkheid brengt dit simpele feit een zeker gevaar met zich mee op besmetting. Om deze reden benadrukte Alejandro Marrero het belang van dit contactloze mechanisme met LED-indicatie, aangezien het ons in staat stelt verkeersveiligheid te combineren met gezondheidsveiligheid.

De burgemeester benadrukte dat deze "zo simpele" maatregel aansluit bij de rest van de acties van de gemeenteraad om te proberen de Covid-19-infecties in de stad te verminderen. Onder de laatste nieuwe initiatieven valt de oprichting van een voetgangerscircuit in de belangrijkste verkeersaders van het historische centrum op om de drukte tijdens de kerstperiode te verminderen en de uitvoering van andere soortgelijke acties in de rest van La Laguna.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).