Opnieuw ‘nul-toerisme’ als antigeentests niet zijn toegestaan

Geschreven op 22-11-2020


Vanaf morgen moeten reizigers uit risicogebieden die per boot of vliegtuig op Spaans grondgebied aankomen, een negatieve PCR-test voorleggen van niet ouder dan 72 uur. Dat komt neer op bijna alle Europeanen. De regiominister Castilla van Toerisme, Industrie en Handel drong vrijdag in het deelparlement van de Canarische Eilanden aan op een Spaans beleid dat behalve de dure PCR-tests ook antigeentests accepteert om aan te tonen dat iemand geen Covid-19 onder de leden heeft, in ieder geval dan toch op de Canarische Eilanden.

Alleen op deze manier kan nog iets worden gered van het winterseizoen. Worden antigeentests niet geaccepteerd, dan zal er weinig animo zijn om de zon op te zoeken en riskeren we opnieuw een tweede seizoen van ‘nul-toerisme’. Andere redenen waarom een antigeentest voldoende is, worden geargumenteerd door het lage aantal besmettingen op de Canarische Eilanden en het goede klimaat, waardoor de mensen veel meer buiten hun dag doorbrengen dan in slecht geventileerde ruimtes.

"Als het ons lukt om dit nieuwe obstakel te overwinnen, is het in 2020 nog steeds mogelijk om 5 miljoen toeristen binnen te halen, aangezien we tot september er 4 miljoen hebben ontvangen, en het is niet onhaalbaar om in dit laatste kwartaal te streven naar 25% van het aantal toeristen zoals in de laatste drie maanden van 2019 ”, schrijft ze in een nota van haar departement. Ook als rekening wordt gehouden met allerlei onverwachte en snelle veranderingen, zouden er in het winterseizoen toch nog 2,7 miljoen toeristen kunnen komen, wat neerkomt op een daling van 62% vergeleken met de bijna 7 miljoen reizigers van afgelopen winter.

Verder investeert de regioregering geld in het promoten van de eilanden als enige Europese zonbestemming met relatief weinig coronabeperkingen. Baat het niet, dan schaadt het niet: mensen die dit jaar hun zonvakantie een jaartje overslaan, worden enthousiast gemaakt en komen wellicht een andere keer terug.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).