Korte nieuwsitems

Geschreven op 12-01-2021Een 61-jarige vrouw stierf zaterdag na een frontale botsing tussen twee voertuigen op de FV-2 in Tuineje (Fuerteventura). Zeven andere inzittenden raakten zwaargewond waaronder een kind van 11 jaar.

De storm Filomena heeft voor heel wat problemen en schade gezorgd op de Canarische eilanden door aardverschuivingen, vallende bomen, het uitvallen van de elektriciteit en het mobiele telefoonnetwerk en ongevallen op de wegen ten gevolge van het slechte weer.

De 677 fitnesscentra, boksscholen, sport- en revalidatiecentra op het eiland Tenerife kunnen bijna niet meer overleven nadat de regering van de Canarische Eilanden het beoefenen van binnensporten op 19 december preventief heeft verboden. Aanstaande woensdag 13 januari verzamelen de professionals uit de sector vanaf 11.00 uur in Santa Cruz de Tenerife voor een vreedzame protestactie.

Het netwerk van wateropslag voor irrigatie op Tenerife registreert bijna 3,3 miljoen kubieke meter water, het hoogste cijfer sinds 2014. Dat is erg goed nieuws voor de sector die het al erg moeilijk heeft, aldus de minster van landbouw, veeteelt en visserij van de Cabildo, Javier Parrilla.

De weg die San Miguel de Abona en Vilaflor de Chasna met elkaar verbindt, verkeert in zeer slechte staat en brengt de veiligheid van de gebruikers in gevaar. Het opnieuw asfalteren van de weg is noodzakelijk en wordt al jaren geëist door de buurtbewoners en gebruikers. Maar het zal nog niet voor morgen zijn omdat de werken weer niet zijn opgenomen in de begroting.

De Guardia Civil van Puerto de la Luz op Gran Canaria is erin geslaagd om sinds november vorig jaar in totaal acht voertuigen te recupereren die onlangs in Frankrijk waren gestolen en die waren opgeborgen in containers met goederen met als eindbestemming het Afrikaanse continent.

De verkoop van tweedehands voertuigen is in 2020 op de Canarische Eilanden met 14,2% gedaald. In totaal werden er vorig jaar 80.285 tweedehands voertuigen verkocht.

Een explosie, veroorzaakt door twee gasflessen in de keuken in een huis in Las Palmas de Gran Canaria, heeft drie mensen licht verwond, meldt de nooddienst 112. Het ongeval gebeurde zondagmorgen in de Calle Juan XXIII.

Zondagochtend werd het levenloze lichaam van een man gevonden in de gemeente Granadilla op Tenerife. Op het eerste zicht vertoonde de overledene geen tekenen van geweld en zal verder onderzoek de doodsoorzaak moeten uitwijzen.

Het jaar 2021 begint op een tragische manier voor mensen die op zoek zijn naar een beter leven in Europa. Tussen 5 en 10 januari zijn in totaal zes mannen omgekomen tijdens hun reis in twee kano’s en een boot richting de Canarische Eilanden. De laatste overledene werd zondagmorgen geregistreerd in een boot die aankwam in de haven van Los Cristianos, in de gemeente Arona. Dit jaar zijn tot dusverre 850 migranten op de archipel aangekomen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).