Gearresteerd in het Verenigd Koninkrijk voor een moord op de Costa del Silencio (Tenerife)

Geschreven op 13-01-2021Het slachtoffer was een 61-jarige man van Franse afkomst, die op de verlaten tennisterreinen woonde in de Calle Andromeda in Ten-Bel, waar hij in maart 2020 dood werd aangetroffen.

Gezien de talrijke bewijzen dat de dood op een gewelddadige manier had plaatsgevonden en veroorzaakt was door derden, had de Gerechtelijke Politie van Santa Cruz een onderzoek ingesteld. Dit leidde naar twee personen met de Engelse nationaliteit die Tenerife hadden verlaten een paar uur voor het lichaam zou worden gevonden.

Nadat voldoende bewijs van hun schuld was verzameld, vaardigde de gerechtelijke autoriteit twee Europese aanhoudings- en uitleveringsbevelen uit evenals de toelating voor huiszoekingen. Op 28 december kon de politie van Bedfordshire de twee daders arresteren na enkele huiszoekingen te hebben uitgevoerd.

De daders, 37 en 27 jaar oud, waren slechts 2 maanden op Tenerife toen ze de moord hebben gepleegd. Momenteel zitten beiden in hechtenis in afwachting dat de Britse autoriteiten zullen overgaan tot de uitlevering.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).