Verschillende stemmen roepen op om de vaccinaties te versnellen op de eilanden

Geschreven op 13-01-2021Zakelijke ondernemers, vakbonden, medische en politieke vertegenwoordigers dringen er bij de regering van de Canarische Eilanden op aan om de toediening van de vaccins tegen het coronavirus te versnellen, om zo snel mogelijk de gezondheids- en economische situatie te verbeteren.

Tot afgelopen zondag dienden de Canarische Eilanden 14.210 vaccins toe van de 27.660 doses die ze tot nu toe hebbben ontvangen, wat overeenkomt met 51,37%. De vaccinatie op de eilanden "verloopt traag" in vergelijking met de andere gemeenschappen zoals Galicië waar 81% van de 37.555 ontvangen doses reeds zijn toegediend of Asturië met 79,9% van 23.720 ontvangen doses. Onderaan de lijst bengelen Madrid met 25,2% en de Balearen met 36,2%.

De voorzitter van de Kamer van Koophandel van Santa Cruz de Tenerife, Santiago Sesé, toonde zijn grootste bezorgdheid omdat de gezondheidscrisis heeft geleid tot een economische crisis met ontmoedigende gevolgen. Het hele productieve weefsel is bijna stilgevallen, een "schrijnende" situatie, aldus Sesé.

Sesé herhaalde dat het erg moeilijk zal zijn om de economische crisis op te lossen voordat de gezondheidscrisis is opgelost, vooral vanwege het hoge percentage van het BBP dat afhankelijk is van de toeristische sector.

Om de gezondheidssituatie op te lossen, zowel in de markten waarvan we afhankelijk zijn (Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Scandinavische landen en Midden-Europa) als in Spanje en de Canarische Eilanden, is vaccinatie essentieel, zegt Sesé.

Daarom dringt hij erop aan om ze snel mogelijk een hoger vaccinatiepercentage te bereiken, wat groepsimmuniteit mogelijk maakt. Om dit te bereiken, moet er minstens 70% van de bevolking gevaccineerd zijn en tegen dit tempo zal dat in juni niet mogelijk zijn, zoals de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, nochtans eerder beloofde. Ofwel versnellen we de campagne enorm door meer middelen in te zetten, ofwel vragen we om de medewerking van de particuliere gezondheidszorg, het leger of andere sectoren om sneller te kunnen vaccineren, besluit hij.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, bevestigde gisteren dat "vanaf deze week de vaccinatiegraad zal toenemen" en dat het nog steeds het doel is om bij het begin van de zomer 70% van de bevolking te hebben ingeënt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).