Caritas heeft 552 gezinnen geholpen op Tenerife die het risico liepen hun huis te verliezen

Geschreven op 14-01-2021Het project genaamd ‘Base 25 de Cáritas Diocesana’ heeft tot doel om families en individuen te informeren en adviseren die het risico lopen hun huurwoning te verliezen als gevolg van verschillende omstandigheden of die kunnen worden getroffen door executieverkoop.

Het afgelopen jaar hielpen de medewerkers van Cáritas meer dan 500 gezinnen op het eiland Tenerife. De coördinator, María Alejandra Hernández, legt uit dat het aantal dossiers in 2020 met 26 procent is gestegen in vergelijking met 2019.

De activiteiten van Base 25, die eind 2016 begonnen, hebben tot doel de leegte van onwetendheid te vullen die veel mensen hebben over hun plichten en rechten met betrekking tot de huizen waarin ze wonen.

De hoogste groei in ondersteuningsaanvragen werd geregistreerd in de gemeenten Arona en Granadilla de Abona, terwijl de aanvragen in Santa Cruz de Tenerife en La Laguna ongeveer gelijk bleven. Er is echter ook een toename geconstateerd bij de inwoners van Adeje en Puerto de la Cruz.

Vorig jaar werden er 124 aanvragen genoteerd in Arona, 84 in Granadilla de Abona, 86 in La Laguna, 78 in Santa Cruz, 32 in Adeje en 28 in Puerto de la Cruz. Voor Alejandra Hernández weerspiegelen de bovengenoemde gegevens het ‘nul-toerisme’ in de gemeenten die er heel direct afhankelijk van zijn.

De mensen die het meest werden getroffen door het risico om hun huis te verliezen, waren degenen die al vertragingen en wanbetalingen hadden, tijdelijke werknemers die hun baan hebben verloren of degenen die afhankelijk waren van de informele of ondergrondse economie, evenals een deel zelfstandigen.

Hernández verduidelijkt dat "er al een reëel en aanzienlijk probleem was" in de huisvesting vóór de pandemie, maar sinds maart is de situatie alleen maar verslechterd en zijn er meer en meer gezinnen in de problemen gekomen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).