De Canarische Eilanden ontvingen gisteren de eerste vaccins van Moderna

Geschreven op 14-01-2021De Canarische Eilanden ontvingen gisteren een eerste zending met vaccins van Moderna die dinsdag in Spanje zijn aangekomen en over de verschillende autonome gemeenschappen worden verdeeld.

Een dag later dan voorzien door de storm Filomena, ontvingen de eilanden ook de vierde zending van 13.650 vaccins van Pfizer en BioNTech wat het totale aantal ontvangen doses op 41.310 brengt.

Het personeel van de ‘Servicio Canario de la Salud (SCS)’, dat verantwoordelijk is voor het toedienen van de vaccinaties, verhoogt het tempo en is nu bezig met het vaccineren van hun eigen collega's in de eerstelijnszorg en de ziekenhuiszorg op gans de archipel.

Volgens de laatste beschikbare gegevens over de vaccinatie zijn tot dinsdag zo'n 16.491 doses toegediend. Zoals u gisteren reeds hebt kunnen lezen, wordt er door allerlei instanties enorme druk uitgeoefend om de vaccinaties te versnellen als enige oplossing voor de gezondheids- en economische crisis.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Victor Torres, heeft beloofd dat het tempo danig zal worden opgedreven en blijft bij zijn belofte dat tegen de zomer 70% van de Canarische bevolking zal zijn ingeënt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).