Granadilla en Arona verwijderen zelf de migrantenkano’s van het strand

Geschreven op 14-01-2021Arona en Granadilla hebben zelf de laatste kano’s, waarin migranten op het eiland zijn toegekomen, verwijderd van het strand vanwege het "gebrek aan reactie" van de overheid. Zowel gemeenteraadslid van Arona, Francisco Marichal, als zijn collega uit Granadilla, María Candelaria Rodríguez, zijn tot deze actie overgegaan aangezien ze geen antwoord hebben gekregen op verschillende verzoeken om in totaal vier kano’s van hun kusten te verwijderen.

De gemeenteraad van Granadilla heeft maandag de ‘cayucos’, die in El Médano op de eerste en de vijfde van de maand op de stranden La Tejita en La Jaquita waren toegekomen, overgebracht naar de industriezone. De eerste kano bereikte de kust met 40 migranten, de tweede met 44 inzittenden waarvan er vier overleden waren.

Rodríguez verklaarde dat de beide kano’s zijn weggehaald met de bijbehorende desinfectieprotocollen en dat de aanwezigheid van de kano’s niet alleen schadelijk was vanuit esthetisch oogpunt, maar ook een risico vormden voor de gezondheid van de bezoekers van beide stranden.

Ze bevestigde ook de diefstal van één van de motoren van de boot die op het strand van La Tejita was aangekomen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).