Arona, zwaar getroffen door de pandemie, zet in op veiligheid

Geschreven op 05-04-2021
Arona, de gemeente met de meeste inwoners in het zuiden van het eiland, heeft het het laatste jaar erg te verduren gehad. Eerst kwam de pandemie, gevolgd door de terugval van het toerisme en daarbovenop een politieke crisis die het gemeentebestuur, onder leiding van José Julián Mena, in tweeën heeft verdeeld.

De schepen voor Veiligheid, Francisco Marichal, stelt dat de prioriteit nu is om de vierde golf van Covid-19 te stoppen, waarvoor hij een beroep doet op de individuele verantwoordelijkheid van de burgers en de bezoekers. Het onverantwoord gedrag van degenen, die zich niet bewust zijn van de ernst van de situatie, zorgden ervoor dat de laatste weken de cijfers in de gemeente slechter zijn geworden.

Sinds het begin van de pandemie, meer dan een jaar geleden, heeft de Lokale Politie van Arona meer dan 3.000 processen-verbaal opgesteld voor overtredingen, een cijfer dat nog moet worden opgeteld bij de boetes die uitgeschreven werden door de Nationale Politie en de Guardia Civil.

Er zijn vele illegale feesten die worden gehouden in gehuurde villa's, appartementen of in openbare ruimtes, zoals een paar dagen geleden gebeurde in de Malpaís de Rasca, waar de agenten vijftig mensen identificeerden. Maar er zijn ook tal van overtredingen zoals het niet dragen van een masker of het drinken van alcohol op openbare plaatsen waar jongeren samenkomen.

Daarom was de politie massaal aanwezig op straat tijdens de Paasweek en is de samenwerking met de burger erg belangrijk, die hen helpt door melding te doen van illegale feesten die worden gehouden of van grote groepen mensen die samenkomen.

Aan de andere kant is de criminaliteit het afgelopen jaar afgenomen wat samenvalt met de daling van het toerisme. Het huidige aantal diefstallen in Los Cristianos en Playa de Las Américas is veel lager dan vóór de pandemie.

Francisco Marichal zegt dat de gemeente vooral inzet op veiligheid. Zo werd onlangs het ‘Oficina de Seguridad’ in El Fraile geopend en werden er 24 extra agenten in dienst genomen. Bovendien zullen er dit jaar beveiligingscamera’s worden opgehangen in El Fraile en de uitgaansbuurt Las Verónicas in Playa de Las Américas, waarvoor een budget van 700.000 euro werd voorzien. In het geval van Playa de Las Américas is het een historische claim van de overgrote meerderheid van de zakenmensen in die zone.

Ook de vloot van de lokale politie werd vernieuwd met 16 nieuwe voertuigen. We zijn klaar om binnenkort de toeristen opnieuw te verwelkomen met de nodige veiligheidsgaranties, aldus Marichal.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).