Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-04-2021
De video van een gevecht tussen jongeren op het strand van El Duque, in de gemeente Adeje, heeft zich zaterdag als een lopend vuurtje verspreid op de sociale media. Op de beelden is te zien hoe een grote groep jongeren getuige is van een gevecht, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder mondmasker.

Het nieuwe mobiele ’Punto Limpio’ zal vanaf maandag 5 april beginnen om de vijf districten van Santa Cruz herhaaldelijk te bezoeken waar de bewoners afval kunnen afgeven dat een gedifferentieerde behandeling behoeft en niet in de gewone container mag worden gegooid.

Zaterdagmiddag kon een windsurfer op het nippertje van de verdrinkingsdood worden gered in Punta Mujeres, in het noorden van Lanzarote. De man was onwel geworden en het waren de strandwachten die hem hadden opgemerkt.

In Spanje werden ten gevolge van de pandemie 25% meer dieren achtergelaten maar niet op Tenerife, waar dierenasielen zeggen dat ze geen toename hebben opgemerkt. Het eiland heeft ongeveer 15 opvangplaatsen, verdeeld over 11 gemeenten: Puerto de la Cruz, Arona, Adeje, La Orotava, Güímar, El Sauzal, Fasnia, La Laguna, Icod de los Vinos, Granadilla en Los Realejos . De reden is meer betrokkenheid en een groter algemeen bewustzijn, aldus Enrico, uitbater van een hondenasiel.

De havenpolitie van Santa Cruz heeft ten minste zeven immigranten van Marokkaanse afkomst onderschept die zich in een gekoelde container met bananen hadden verstopt op een schip dat richting Huelva vaart.

Meer dan zeven uur hard werken was nodig om de brand te blussen die gisteren uitbrak in een bosgebied in Bajamar in de gemeente La Laguna. Ten slotte werd ongeveer drie hectare land aangetast en 12 mensen werden tijdelijk uit hun boerderij geëvacueerd.

Een ongeval met twee voertuigen in de tunnel van Güímar heeft zondag rond 18.30 uur voor lange files gezorgd op de TF-1 richting Santa Cruz. Vooral omdat vele inwoners van Santa Cruz en La Laguna de paasdagen hadden doorgebracht in het zuiden en op de terugweg waren naar huis.

De gemeenteraad van Adeje heeft zondag zijn afwijzing uitgesproken nadat jongeren zaterdag een gevecht begonnen waren op een van de stranden van de gemeente, terwijl ze werden toegejuicht door een andere groep jongeren die de veiligheidsafstand en de andere maatregelen niet respecteerden.

Een 52-jarige man raakte zondag gewond na een val met zijn motor op de TF-21-weg, ter hoogte van Valle de Ucanca in de gemeente La Orotava (Tenerife). Hij liep daarbij een sleutelbeenbreuk op en werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht.

Agenten van de Nationale Politie hebben op het eiland Lanzarote twee mannen van 35 en 36 jaar gearresteerd voor een diefstal met geweld van 27 laptops en 3.000 euro contant geld in een opleidingscentrum in Arrecife.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).