Toerisme vraagt een specifiek plan om de verbroken luchtconnectiviteit te herstellen

Geschreven op 06-04-2021
De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, vroeg deze week de Spaanse minister van toerisme, Reyes Maroto, om een ​​specifiek plan voor de Canarische Eilanden om de archipel in staat te stellen de luchtconnectiviteit te herstellen die verloren is gegaan als gevolg van de pandemie.

Castilla deed dit verzoek tijdens de ‘Conferencia Sectorial de Turismo’ die deze week werd gehouden. Hoewel de Canarische Eilanden een ‘Fondo de Desarrollo de Vuelos’ ter beschikking hebben, is dit "onvoldoende" om al de verloren gegane vluchten terug te krijgen en we hebben de staat nodig om ons hierbij te helpen, zei Castilla.

Andere concurrerende bestemmingen zoals Turkije en Egypte doen dit ook en als de Canarische Eilanden geen extra ondersteuning krijgen, zal de archipel in het nadeel zijn wanneer de toeristenreserveringen weer op gang komen.

De Canarische Eilanden hadden vóór de pandemie luchtverbindingen met 80 steden of luchthavens. Als er rekening wordt gehouden met de meer dan 40 luchtvaartmaatschappijen die vóór Covid-19 op de eilanden vlogen en dat vandaag niet meer doen, zijn het aantal luchtverbindingen met 64% afgenomen, van 732 vliegroutes naar 262.

De Canarische Eilanden zijn onder meer de volgende bestemmingen kwijtgeraakt: Belfast en Cork (Ierland); Oslo en Bergen (Noorwegen); Aarhus (Denemarken); Bologna, Pisa, Rome, Venetië en Napels (Italië); Boedapest (Hongarije); Padernborn, Münster, Tegel en Schoenefeld (Duitsland); Helsinki (Finland); Krakau en Katowice (Polen), Liverpool, Leeds (Engeland); Nice, Straatsburg en Toulouse (Frankrijk); Reykjavik (IJsland);  Porto en Ponta Delgada (Portugal); Groningen, Rotterdam en Eindhoven (Nederland); Moskou (Rusland); Salzburg (Oostenrijk); Kartstad (Zweden); Vilna (Litouwen) en Zürich (Zwitserland).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).