Korte nieuwsitems

Geschreven op 07-04-2021


De gezondheidsautoriteiten van Tenerife onderzoeken de dood van een vrouw  van onder de 50 jaar, enkele dagen nadat ze een inspuiting had gekregen met het vaccin van AstraZeneca. De overledene, een ngo-medewerkster op het eiland, kreeg enkele dagen later hevige hoofdpijn en werd opgenomen in het ziekenhuis waar ze is overleden. De vrouw leed aan verschillende ziekten waarvoor medicatie nodig was en was obesitas-patiënte.

Het Rode Kruis ontkent dat er migrantenkinderen zijn die niet naar school gaan of te weinig voedsel krijgen. Van de 103 personen die in het zogenaamde ‘Casa de Madres’ gehuisvest zijn, zijn er 22 minderjarigen. Acht kinderen zijn nog te jong om naar school te gaan en zes wachten op een plaats in de middelbare school, aldus de woordvoerder van het Rode Kruis.

Opnieuw waren er in de nacht van maandag op dinsdag problemen in het migrantenkamp Las Raices in La Laguna. De Nationale Politie werd opgeroepen omdat er vechtpartijen waren ontstaan, iets wat er de laatste tijd regelmatig voorkomt. Het is het kamp waar volgens de ‘Asamblea de Apoyo a Personas Migrantes’ de migranen in “onmenselijke’ omstandigheden moeten leven.

De botsing tussen twee voertuigen op de TF-5 ter hoogste van San Lázaro in de gemeente La Laguna op Tenerife zorgde dinsdagmorgen voor een enorme verkeerschaos en amper een uur later was er weer een aanrijding tussen drie auto's op de zuidelijke snelweg (TF-1) in de richting van Santa Cruz. Hierbij liep een vrouw lichte verwondingen op.

De Nationale Politie heeft tijdens de ‘Semana Santa’ in totaal 313 boetes uitgeschreven in de provincie Santa Cruz de Tenerife voor verschillende overtredingen tegen de voorschriften die zijn opgesteld om Covid-19 te beheersen.

De lokale politie van Arona verhinderde dat er een groot illegaal feest zou plaatsvinden tijdens de ‘Semana Santa’ in een bekende uitgaansgelegenheid in de toeristische zone van de gemeente. Ze hadden vooraf berichten opgevangen dat er een groot feest zou worden georganiseerd en verhoogden daarom hun aanwezigheid in de onmiddellijke nabijheid.

Een 70-jarige vrouw raakte dinsdagochtend om 8.24 uur zwaargewond aan het hoofd nadat ze was aangereden door een auto in Tacoronte. Ze werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Een boot van Salvamento Marítimo, de Salvamar Nizar, heeft dinsdagochtend een boot met 30 immigranten van sub-Sahara afkomst gered in de wateren in het zuiden van het eiland Fuerteventura. Onder de inzittenden bevonden zich 5 vrouwen en 25 mannen.

Het ministerie van Onderwijs van de stad La Laguna gaat door met de distributie van tablets onder de scholen van de gemeente in het kader van onderwijsinnovatie en de strijd tegen de digitale kloof. In de komende dagen zal het 200 nieuwe apparaten leveren, naast de 300 die reeds zijn afgeleverd.

Via een gezamenlijke operatie van Spanje en Roemenië konden 16 slachtoffers van seksuele uitbuiting worden bevrijd van hun pooiers. Negen leden van dit criminele netwerk, gewijd aan mensenhandel in Spanje, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk en dat de prostitutiehandel in het zuiden van Tenerife controleerde, zijn gearresteerd. De daders dwongen hun slachtoffers drugs te gebruiken en zich te prostitueren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).