De medewerkers van het Alborada hotel in Las Galletas zijn wanhopig

Geschreven op 06-04-2021


Ze spelen met het leven en het levensonderhoud van 85 gezinnen met dramatische en onhoudbare situaties als gevolg. Verschillende hotelmedewerkers zijn reeds ziek geworden uit angst van wat er met hun familie gaat gebeuren. Ze worden bedreigd met uitzetting uit hun huis omdat ze de huur niet kunnen betalen of hun telefoon wordt afgesloten, zeggen de vertegenwoordigers van de arbeiders van het Alborada hotel op de Costa del Silencio. Ze eisen de betaling van hun achterstallig loon van het bedrijf Ten-Bel Turismo S.L., dat het complex exploiteert.

De werknemers zijn begonnen met een staking omdat ze al drie maanden geen loon hebben ontvangen. Daar moeten nog eens drie achterstallige lonen worden bijgeteld van het vorige bedrijf (Annapurna) dat het complex beheerde.

Sinds 2013 zijn er al vijf verschillende uitbaters geweest van het hotel en het gaat van kwaad naar erger. We bevinden ons in een kritieke en wanhopige situatie, verzekeren de arbeiders.

De vakbondsvertegenwoordigers bevestigen dat de problemen sinds november vorig jaar zijn verergerd. Er werd formeel verzocht om de stopzetting van de activiteit en zo de werknemers wegens overmacht naar de ERTE (tijdelijke werkloosheid) te kunnen sturen en dat ze tenminste een basisinkomen hebben om in hun basisbehoeften te voorzien. Maar de uitbater Ten-Bel Turismo S.L. heeft geen rekening gehouden met dit verzoek, wat onbegrijpelijk is.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).