El Grifo, complete biologische wijngaarden in 2025

Geschreven op 08-04-2021


De bodegas El Grifo op Lanzarote, de oudste op de Canarische Eilanden, heeft acties ondernomen om ervoor te zorgen dat alle wijngaarden, die rechtstreeks verband houden met het bedrijf, binnen vier jaar nog enkel biologische druiven kweken.

De ‘hacienda’ van El Grifo bestaat uit 40 hectare en dateert van voor 1775. Hiervan is 32 hectare beplant met wijngaarden en op de rest werd de wijnmakerij gebouwd. De familie Otamendi, de huidige eigenaar, is een paar jaar geleden begonnen met de omschakeling van de wijngaarden naar biologische landbouw. Het is de bedoeling dat er in 2025 in alle wijngaarden enkel nog biologische druiven worden gekweekt, een datum die zal samenvallen met de 250ste verjaardag van de wijnmakerij, de oudste op de Canarische Eilanden en een van de tien langst bestaanden in Spanje.

De omschakeling betekent dat alle produkten en behandelingen zoals bemesting, fytosanitaire producten tegen plagen en uitroeiing van het onkruid in overeenstemming moeten zijn met de biologische wetgeving. Ze zullen ook andere wijnbouwers helpen bij de omschakeling van nog eens 20 hectare familiewijngaarden, hen adviseren over bureaucratische procedures en hebben met hen een hogere prijs afgesproken voor hun biologische druiven.

Daarnaast worden andere initiatieven op middellange termijn ondernomen zoals externe audits om certificeringen van goede milieupraktijken te verkrijgen. Bovendien is er een fotovoltaïsche installatie geïnstalleerd om het hele jaar door de benodigde elektrische energie te produceren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).