Korte nieuwsitems

Geschreven op 01-05-2021Verontrustende verdwijning van een vader en zijn twee dochters van 1 en 6 jaar op Tenerife. Tomás Gimeno, 37 jaar, nam Anna en Olivia mee zonder toestemming van hun moeder en liet een afscheidsboodschap achter aan de familie. Vermoedelijk is hij vertrokken in een plezierboot vanuit Santa Cruz, die leeg op drift werd aangetroffen voor de Puertito de Güímar.

Een vrouw stierf woensdag op het strand van Las Maretas in Mazo opLa Palma. Ze was in zee in de problemen gekomen en kon nog wel door de brandweer uit het water worden gered. Eenmaal op het strand aangekomen, kreeg het slachtoffer een hartaanval. De hulpdiensten hebben haar nog gereanimeed maar zonder succes.

Tenerife is het laatste eiland dat op niveau 3 is gebleven in de strijd tegen het coronavirus, nadat Gran Canaria terug naar niveau 2 is gegaan zoals El Hierro, Lanzarote en La Graciosa. La Gomera en La Palma gaan verder op 1 niveau, net zoals Fuerteventura. Daarnaast zal Volksgezondheid de indicatoren van Tenerife vandaag opnieuw bekijken om te zien of het al mogelijk is om ook Tenerife terug te brengen naar niveau 2, op voorwaarde dat de trend blijft verbeteren.

Donderdagmiddag is er een zwaar verkeersongeval gebeurd op de TF-5 nabij San Benito in de gemeente La Laguna. Om een nog onbekende reden is een auto van de baan geraakt en omgekanteld. De bestuurder werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Een gelukkige winnaar op Tenerife wint meer dan 2,4 miljoen euro met de trekking voor 'La Bonoloto'. Het winnende ticket is gevalideerd bij de ‘Administración de Loterías’ nummer 4 van Las Galletas (Santa Cruz de Tenerife). De eigenaar zal in totaal 2.483.603,91 euro op zijn bankrekening zien verschijnen.

Een 29-jarige paraglider is donderdag gewond geraakt aan de rug bij een val op de ‘Montaña de Guaza in de gemeente Arona. De GES-helikopter heeft de gewonde man opgepikt en een ambulance heeft hem vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Twee mannen van 75 jaar en 45 jaar oud zijn donderdag verdwaald geraakt in de bergen nabij La Orotava. Na een telefoontje naar de nooddienst 112 werd een zoekactie gestart en enkele uren later konden de mannen worden gelokaliseerd. Ze vertoonden verschijnselen van onderkoeling en werden ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Volksgezondheid heeft besloten om de tweede dosis van het AstraZeneca vaccin aan personen onder de 60 jaar uit te stellen in afwachting van de resultaten van het onderzoek van het ‘Instituto de Salud Carlos III’ naar de veiligheid en de werkzaamheid ervan.

Donderdag zijn er maar liefst 3 boten met 86 migranten toekomen op Gran Canaria. Een deel van hen zal worden overgebracht naar Tenerife. De woordvoerder van Salvamento Marítimo verklaarde dat de kalme zeer migranten aanzet op de oversteek te wagen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).