Elke dag gaan er 303 banen verloren op de Canarische Eilanden

Geschreven op 02-05-2021Elke dag van de eerste drie maanden van het jaar werden er 303 banen vernietigd op de Canarische Eilanden. De ‘Encuesta de Población Activa (EPA)’ die gisteren werd gepubliceerd, geeft weer dat er sinds eind vorig jaar wel 6.300 minder werklozen zijn op de archipel, maar dat komt niet doordat de crisis in kracht afneemt. Maar wel omdat het aantal actieve werknemers is verminderd met 38.800. Dat zijn mensen die de arbeidsmarkt en meestal de eilanden hebben verlaten. 93% (31.500) zijn buitenlanders uit landen die niet tot de Europese Unie (EU) behoren.

In totaal waren er 272.700 mensen op zoek naar werk op de Canarische Eilanden op het einde van het eerste kwartaal van 2021. Dat zijn er 57.400 meer dan het jaar voordien. Deze stijging van 26,6% staat in schril contrast met de 10,2% die in geheel Spanje werd geregistreerd en onderstreept eens te meer de grote impact die de economische stagnatie heeft op de Canarische Eilanden vanwege de afhankelijkheid van het toerisme.

Deze cijfers confronteren ons nog maar eens met de omvang van het probleem op de Canarische Eilanden. De vernietiging van de werkgelegenheid in heel Spanje tussen januari en maart 2021 bedroeg 0,7% en op de eilanden is dat 2,7%. Het verlies van banen is vier maal groter op de archipel, benadrukt een woordvoerder van de Canarische ondernemersconfederatie.

Daarom benadrukte hij ook het belang van een "gedifferentieerde behandeling" voor de eilanden vanwege de grotere economische impact in vergelijking met de rest van de autonome gemeenschappen. En dat wordt duidelijk aangetoond door de daling van het BBP en het effect op de arbeidsmarkt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).