Korte nieuwsitems

Geschreven op 01-05-2021Vier dagen zijn voorbij zonder te weten waar de twee meisjes uit Tenerife, Anna en Olivia , respectievelijk één en zes jaar oud zijn gebleven. Een dergelijke verdwijning is nooit goed nieuws en wordt aanzien als een hoog risico. De vader moest de kinderen dinsdagavond terugbrengen naar de moeder maar dat is niet gebeurd. Er is een grote zoekactie opgezet maar voorlopig zonder succes. Ondertussen is er een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

De president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, meldde dat ze de deelstaatregering alternatieve faciliteiten hebben aangeboden, die voldoen aan de juiste voorwaarden om migranten te huisvesten, gezien de spanning en ruzies die er dagelijks zijn omwille van de zeer slechte leefomstandigheden in het opvangkamp Las Raíces in La Laguna.

De sociale dienst van Santa Cruz bereidt met spoed 48 dossiers voor om in de rechtbank voor te leggen van families die met huiszetting worden bedreigd. Deze rapporten moeten het mogelijk maken de uitzettingen te stoppen, in ieder geval tot augustus.

Zeven mensen raakten vrijdag gewond, een van hen ernstig, toen drie voertuigen frontaal in botsing kwamen op de GC-41 in de wijk La Herradura de Telde op Gran Canaria. Een 24-jarige man was er zeer ernstig aan toe en werd overgebracht naar het Hospital Universitario Insular samen met een meisje van 9 jaar. De vijf andere gewonden konden na verzorging het ziekenhuis terug verlaten.

Twee boten met 70 Maghreb-immigranten aan boord zijn zaterdagochtend op Lanzarote aangekomen. Het gaat om 51 volwassen mannen, 7 vrouwen en 12 minderjarigen. Volgens de autoriteiten verkeren ze allemaal in goede gezondheid. Vrijdag waren er ook al twee andere boten toegekomen. In de afgelopen 48 uur zijn er 110 immigranten op Lanzarote aangekomen.

De Canarische Eilanden hebben in de loop van april 56 sterfgevallen geregistreerd als gevolg van Covid-19, wat zich vertaalt in het laagste aantal sterfgevallen per maand tot dusver dit jaar. Januari telde 113 doden, februari 62 en maart 81.

Twee vissers zijn gisteren omgekomen toen ze in zee vielen op Fuerteventura. Het ongeval vond plaats in Aguas Verdes, Casa del Martín, in de gemeente Betancuria. De GES-helikopter kon de 2 mannen lokaliseren en overbrengen naar het ziekenhuis in Fuerteventura. Er werd onmiddellijk gestart met de reanimatie maar spijtig genoeg zonder succes.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).