Hoteliers zien de vaccinatiecampagne van andere landen als een bedreiging voor het zomerseizoen

Geschreven op 03-05-2021De Spaanse Confederatie van Hotels en Toeristische Accommodaties (Cehat) waarschuwde gisteren dat het ritme en de efficiëntie van de vaccinatiecriteria van direct concurrerende bestemmingen, zoals Turkije, Kroatië en Griekenland, het concurrentievermogen van de Canarische Eilanden en Spanje erg verzwakt met het oog op het zomerseizoen dat voor de deur staat.

Onze concurrenten halen ons in en nemen zelfs voorsprong. Daarom moeten er maatregelen worden genomen die essentieel zijn om het seizoen te redden, aangezien reizigers zullen kiezen voor veilige bestemmingen met een hoog vaccinatieniveau, zei de president van Cehat, Jorge Marichal.

Hij benadrukt de noodzaak om goed te analyseren welke groepen en sectoren voorrang krijgen bij de vaccinatie; dat wil zeggen dat zodra de meest kwetsbare groepen zijn gevaccineerd, er een keuze moet gemaakt worden welke groepen en sectoren eerst worden gevaccineerd, ook rekening houdend met de toerismesector.

Griekenland, Kroatië en Turkije, sterke concurrenten van Spanje voor het zomerseizoen, passen soortgelijke maatregelen toe en hebben zich voorgenomen om werkgevers en arbeiders in de toerismesector als prioriteit te vaccineren en uiteraard ook degenen die direct contact hebben met de toeristen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).