La Palma, ster van de CICOP International Awards 2021

Geschreven op 04-05-2021Zeven entiteiten van La Palma zullen op 12 juni worden gehuldigd tijdens de International Awards van de CICOP, een organisatie die zich inzet voor het behoud van het werelderfgoed, gevestigd in de stad La Laguna (Tenerife). Allemaal ontvingen ze een officiële mededeling dat zij de winnaars zijn van deze onderscheiding, die zal worden afgeleverd in het ‘Teatro Circo de Marte’ in de hoofdstad van Palma naar aanleiding van het ‘XXI Simposio de Centros Históricos y Patrimonio Cultural’ van de Canarische Eilanden.

De winnaars van de editie 2021 zijn: Het ‘Instituto de Astrofísica de Canarias’, beheerder van de Roque de los Muchachos -  de ‘Real Sociedad Cosmológica’, een van de grootste krantenarchieven op de archipel – de ‘Taller de Restauración de Documentos Gráficos del Cabildo’, die de verdwijning van eeuwenoude geschriften heeft voorkomen - de ‘Taller de Restauración y Conservación de Pintura y Escultura del Cabildo’, belast met het beschermen van waardevolle artistieke bezittingen - de ‘Sección de Patrimonio del Cabildo’, verantwoordelijk voor acties gericht op het beschermen van oude rotstekeningen - het ‘Parque Nacional de la Caldera de Taburiente’, waar een groot deel van de erfenis zich bevindt van de oude Benahoaritas (oude inwoners van La Palma) en het ‘Corpus Christi de Villa de Mazo’, een van de meest diepgewortelde festivals op het Isla Bonita.

Op de vraag wat het betekent voor het eiland om de prijsuitreiking te mogen organiseren, evenals de activiteiten die zullen plaatsvinden rond het XXI Symposium, wilde de minister van Cultuur van het eiland, Jovita Monterrey, de CICOP bedanken voor het kiezen van Santa Cruz de La Palma voor de organisatie van dit gebeuren. Voor deze gelegenheid zullen de straten van de stad worden versierd en er zullen allerlei activiteiten plaatsvinden.

De vorige edities hebben ons het belang van de betrokkenheid van de samenleving in het behoud van zijn cultureel erfgoed bevestigd. CICOP benadrukt dat het de bedoeling is om het historisch erfgoed dichter bij de mensen te brengen zodat zij meer en beter hierover geïnformeerd zijn en daardoor er meer respect voor opbrengen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).