De haute cuisine van Tenerife, meer erkend dan ooit op het moeilijkste moment

Geschreven op 04-05-2021De haute cuisine van Tenerife heeft nog nooit zo veel kwaliteitslabels gehad als nu, maar tegelijkertijd heeft het nog nooit zo'n slechte tijd doorgemaakt. De zware beperkingen als gevolg van de pandemie hebben een ernstige crisis veroorzaakt in de restaurantsector.

Geconfronteerd met deze situatie hebben de jury's, die de twee belangrijkste gastronomische onderscheidingen toekennen, de Michelin-ster en de Repsol zon, hun goede wil getoond en de erkenningen behouden of vergroot als een manier om een ​​zo bestrafte sector te ondersteunen.

Het MB-restaurant van Martín Berasategui in het Ritz-Carlton Abama hotel in Guía de Isora blijft nog een jaar lang de parel van de Canarische keuken met twee Michelinsterren en twee Repsol zonnen. Ik ben zeer verheugd, zegt Erlantz Gorostiza, chef-kok van het restaurant. Het is een adrenalinestoot die ons helpt te focussen op wat belangrijk is: de klant.

Maar het zijn al harde tijden geweest de laatste 14 maanden, zegt Seve Díaz, eigenaar van de ‘Taller de Seve’ in Puerto de la Cruz, met een Repsol zon. Het is een constante strijd geweest om te overleven en alle kosten te kunnen betalen, voegt hij eraan toe.

El Taller de Seve, El Rincón de Juan Carlos in Adeje met een Michelin-ster en twee Repsol zonnen,  of San Sebastián 57 in Santa Cruz met één Repsol zon moesten tijdelijk sluiten omdat ze hun diensten niet konden aanbieden op de geïmproviseerde terrassen, die door de gemeenten mochten worden uitgebreid en zuurstof hebben gegeven aan vele restaurants.

Het is de hoogste tijd dat de toeristen snel terugkeren want heel veel gezinnen zijn afhankelijk van de horecasector. Dit is een belangrijke nuance in deze situatie. Niet alleen de koks, obers en restaurantmanagers zijn afhankelijk van de sector maar ook een gans netwerk van toeleveranciers die alleen de kost kunnen verdienen als de tafels in de restaurants bezet zijn. Omdat de haute cuisine steeds belangrijk wordt, ook op Tenerife, werd er beslist de bestaande Repsol zonnen te behouden en er enkele meer toe te kennen aan de restaurants die hun activiteit niet normaal konden uitoefenen met als doel deze chef-koks aan te moedigen om door te gaan en zo de storm te trotseren.

Het is duidelijk dat de gastronomie op Tenerife blijft groeien, ondanks de vele problemen waarmee het wordt geconfronteerd en blijft Tenerife zich onderscheiden door zijn uitstekende culinaire werk, besluit Erlantz Gorostiza.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).