Korte nieuwsitems

Geschreven op 07-06-2021Op het strand van Las Teresitas in Santa Cruz de Tenerife is zondagvoormiddag het levenloze lichaam van een man van in de vijftig gevonden, drijvend in het water. Het was een andere strandbezoeker die het lichaam heeft gevonden. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar wat er juist is gebeurd.

De Ángeles Alvariño, het schip met de bodemscanner, zet zijn zoektocht zonder onderbreking voort naar sporen van de 2 verdwenen meisjes. De vorige dagen werd er gezocht in de wateren voor de kust van Santa Cruz, maar sinds zaterdag is het zoekgebied verlegd en wordt er gezocht in het gebied van Añaza tot Güímar.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife hebben 25 boetes uitgeschreven aan jongeren die hebben deelgenomen aan een illegaal feest op het strand van Las Teresitas en één persoon werd gearresteerd wegens verzet tegen de autoriteiten.

Het aangename weer op de Canarische Eilanden van de eerste dagen van juni zal volgens Meteo Tenerife vanaf vandaag plaatsmaken voor een temperatuurstijging die in sommige delen van de eilanden de 30 graden kan overschrijden. De calima zal ook verschijnen op de oostelijke eilanden en in het zuiden van Gran Canaria. In mindere mate zal het gevolgen hebben voor de meer bergachtige eilanden met name Tenerife.

Een man van 45 jaar is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij zaterdagnamiddag rond 18.20 uur een verschrikkelijke val heeft gemaakt vanop een hoogte van 15 meter tijdens het kitesurfen op playa Flag Beach in Corralejo op Fuerteventura.

Opnieuw heeft het ‘Instituto Canario de Hemodonación y Hemoterapia (ICHH)’ een oproep gedaan aan de Canariërs om bloed te doneren, vooral de groepen 0+ en A+ wegens de teruglopende voorraad. Op de eilanden zijn dagelijks 300 donaties nodig om te voorzien in de behoeften van ziekenhuiscentra van gans de archipel.

Gisteren is er gestart met de wegenwerken voor het opnieuw asfalteren van de TF-1-snelweg tussen de knooppunten Tajao en het industriepark Granadilla, ongeveer 4 kilometer lang. De werken worden uitgevoerd in zuidelijke richting. De overlast voor de chauffeurs zal beperkt zijn omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 22:00 uur en 06:00 uur.

Het was het ‘Sistema Integrado de Vigilancia Exterior’ (SIVE) dat na middernacht een boot detecteerde die een abnormale navigatie uitvoerde voor de kust van het eiland Tenerife. De Guardia Civil werd verwittigd en kon in totaal 1.800 kilogram hasj onderscheppen, verdeeld over 55 balen die net door een boot waren gelost op een van de stranden voor de kust van Abades en twee mannen aanhouden die de drugs in een bestelwagen aan het laden waren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).