De Canarische Eilanden, het epicentrum van de strijd tegen de nieuwe hasjroute

Geschreven op 08-06-2021Sinds de opsluiting als gevolg van de pandemie heeft de drugshandel een nieuwe wending genomen. En de Canarische Eilanden vormen het epicentrum van deze nieuwe situatie. Zijn geostrategische ligging, de bekende tricontinentale as tussen Amerika, Afrika en Europa, maakt het tot het ideale kruispuntpunt voor de drugshandel.

De drugsbendes zijn op zoek naar een logistieke basis voor hun activiteiten op de archipel, gezien de nabijheid van Marokko en de doorvaart van de maritieme verbindingen tussen Zuid-Amerika en Europa. Een bron van het ’Investigación Contra el Crimen Organizado (ECO)’ wijst erop dat er netwerken zijn, vooral uit Oost-Europa, die de geografische ligging van de eilanden gebruiken voor een strategische stop.

Om dit verkeer te verminderen, benadrukken de ‘Vigilancia Aduanera’, de Guardia Civil en de Policía Nacional hun goede samenwerking. De toename van het aantal drugsvangsten is te danken aan de sterke bestaande samenwerking en de verbeterde internationale coördinatie.

Hierdoor kon het schip, de Odyssey 227 met vijf bemanningsleden, afgelopen dinsdag bij Fuerteventura worden onderschept met 22.115 kilo hasj aanboord. Het werd de grootste drugsvangst in de geschiedenis van de Canarische Eilanden tot nu toe.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).