De Canarische Eilanden hopen alsnog op de 'groene lijst' van het Verenigd Koninkrijk te komen

Geschreven op 08-06-2021De woordvoerder van de regering van de Canarische Eilanden, Julio Pérez, betreurt het dat de Canarische archipel nog niet is opgenomen op de 'groene lijst' van bestemmingen die door het Verenigd Koninkrijk als veilig worden beschouwd, hoewel hij hoopvol blijft dat dit eindelijk zal gebeuren.

Dit verklaarde hij in de persconferentie na de Raad van Bestuur, nadat de BBC had bekendgemaakt dat het Verenigd Koninkrijk voorlopig geen nieuwe landen of gebieden aan zijn 'groene lijst' van veilige bestemmingen zal toevoegen.

Pérez gaf toe dat de regering "enige hoop" had dat de Canarische Eilanden in deze lijst zouden worden opgenomen, vooral als gevolg van de uitwisseling van informatie die heeft plaatsgevonden tussen de regering van de Canarische Eilanden en de Britse autoriteiten.

In die zin gaf hij aan dat president Torres "bijna dagelijks" contact heeft met de ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, Hugh Elliot, evenals de technische diensten van de Canarische Volksgezondheid met de Britse diensten, maar hij erkende dat het voorlopig nog niet heeft geholpen. De regering handhaaft de hoop dat de Britse regering de epidemiologische situatie van de Canarische Eilanden los van Spanje wil evalueren.

Hij zei dat dit hem er in ieder geval niet van weerhoudt te blijven vertrouwen dat de epidemiologische situatie van de eilanden de Britse toeristen in staat stelt om naar de Canarische Eilanden te komen zonder bij hun terugkeer in quarantaine te hoeven gaan.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).