De voorwerpen die maandag in zee werden gevonden zijn van Tomás Gimeno

Geschreven op 08-06-2021


De voorwerpen die maandag zijn gevonden door het oceanografische schip Ángeles Alvariñ, dat de kust van Tenerife afscant op zoek naar sporen van de verdwenen meisje Anna en Olivia, behoren wel degelijk toe aan hun vader Tomás Gimeno, die met hen op 27 april verdween.

Bronnen hebben aangegeven dat er een zuurstoffles en een deken zijn gevonden, voorwerpen die van de vader zijn en die zullen worden overgedragen aan de ‘Servicio de Criminalística’ van de Guardia Civil in Madrid om ze te analyseren.

Gezien deze bevindingen zal het schip de zoekwerken al zeker verderzetten tot 14 juni, afhankelijk van hoe de zoektocht evolueert. Dit schip, dat is uitgerust met een sonar en een onderwaterrobot, werkt dag en nacht non-stop en sinds de aanvang is er reeds een gebied van ongeveer 34 km2 afgescand en afgezocht.

De zone die werd afgezocht werd bepaald op basis van de geopositionering van de mobiel van Tomás Gimeno in de nacht van 27 april, toen hij twee keer met zijn boot de zee opging en sindsdien spoorloos is verdwenen samen met de 2 meisjes.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).