Korte nieuwsitems

Geschreven op 09-06-2021


De regering van de Canarische Eilanden zal het ministerie van Volksgezondheid voorstellen om bij het begin van het volgende schooljaar de minderjarigen te vaccineren tegen het coronavirus, altijd binnen de criteria die internationaal worden vooropgesteld. De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, herhaalde dat de eerste doelstelling is om op 31 juli 70% van de doelpopulatie van de eilanden (dat wil zeggen 1,8 miljoen inwoners ouder dan 16 jaar) te vaccineren.

Het einde van de alarmtoestand en de verzachting van de beperkingen stelde de horeca in staat om in mei 62.885 banen te recupereren, ondanks het feit dat 22,4% van de werknemers in deze sector nog steeds in tijdelijke arbeidsregeling zitten (ERTE).

De kitesurfer die zondag ernstig gewond raakte aan het hoofd op het strand van El Nido op Gran Canaria, is overleden in het ziekenhuis.

Een 53-jarige man is gewond geraakt en moest worden overgebracht naar het Hospital de Nuestra Señora de la Candelaria nadat hij de controle verloor over zijn stuur en met zijn voertuig van de weg geraakte in Santa Cruz.

De Nationale Politie heeft vier mensen, drie vrouwen en een man van tussen de 19 en 30 jaar, allen met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor het stelen van kledingstukken in winkels. In het eerste geval werden een man en een vrouw aangehouden in een kledingwinkel in Adeje nadat de winkelbediende de politie had gewaarschuwd omdat ze het koppel erkende van eerdere diefstallen.  In de tweede zaak werden twee jonge mannen gearresteerd in Puerto de la Cruz. De medewerkster van de kledingwinkel belde de Nationale Politie, nadat ze had ontdekt dat er een aanzienlijk aantal spullen waren gestolen uit de winkel. Na een nauwkeurige fysieke beschrijving konden de agenten de daders lokaliseren en aanhouden.

Een 19-jarige motorrijder verkeert in kritieke toestand nadat hij maandagnacht met zijn motor tegen een gevel is gereden in San Cristóbal de La Laguna. Hoe dit ongeval is kunnen gebeuren, is niet duidelijk maar de politie sluit niet uit dat het slachtoffer onder invloed van drank en/of drugs was.

De Canarische burgers kunnen vanaf vandaag hun covid-certificaat downloaden op de website van de ‘Consejería de Sanidad’ via deze link https://is.gd/bswnFB - Druk op de knop ‘Cita Previa on line’.

Siam Park heeft na de eerste twee weekends zijn openingsuren aangepast en is vanaf deze week geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

De maand mei 2021 was erg droog en warm, zo blijkt uit de maandelijkse klimaatbalans, en het is de zesde droogste mei en de elfde warmste tot dusver in deze eeuw. De gemiddelde temperatuur op het schiereiland bedroeg 15,7 graden Celsius en er viel gemiddeld 34 liter water per vierkante meter, wat 57 procent is van de normale waarde ten opzichte van de referentieperiode 1981-2010.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).