Tenerife zet nog meer in op brandpreventie

Geschreven op 09-06-2021


De Cabildo van Tenerife heeft een brandpreventie- en bluscampagne gepresenteerd die langer zal duren dan de traditionele periode die wordt beschouwd als de zomercampagne. De grote droogte en de klimaatverandering zijn de twee hoofdredenen om de periode te verlengen.

Zo zal de campagne dit jaar worden verlengd tot december en het doel is om in de toekomst de campagne niet meer te onderbreken en 365 dagen per jaar te laten duren.

Dit jaar zullen 293 mensen deel uitmaken van de operatie, waarvan de kosten in totaal 3.590.179 euro bedragen. Het eiland is verdeeld in acht bases en verschillende fundamentele zones om te anticiperen en te handelen in geval van nood, aldus de president van het eiland, Pedro Martín.

Martín benadrukte nogmaals het belang van de veiligheid en de brandpreventie en beargumenteerde de uitbreiding van het aantal brandweerlieden, boswachters alsook de materiële middelen.

Hij stelt ook dat de perioden die zijn vastgesteld als laag, gemiddeld en hoog risico, worden gewijzigd door de klimaatverandering en benadrukte dat preventie de sleutel is om bosbranden te vermijden zoals twee weken geleden in Arico. Fier wees hij erop dat niet veel Spaanse eilanden of regio's kunnen bogen op een structuur tegen bosbranden zoals die op Tenerife.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).