Het Verenigd Koninkrijk zal de eilanden afzonderlijk beoordelen

Geschreven op 09-06-2021


De Britse ambassadeur in Spanje, Hugh Elliott, heeft aangegeven dat de epidemiologische situatie van de Canarische Eilanden en de Balearen "in principe" afzonderlijk zal worden bekeken bij de volgende beoordeling binnen drie weken.

In een interview met Europa Press Televisión heeft Elliott aangegeven dat zal worden voldaan aan het verzoek van de regeringen van zowel Spanje als van de eilanden, waarmee het Verenigd Koninkrijk een zeer goed contact heeft, om de eilanden afzonderlijk te catalogeren. Het VK is hiertoe bereid vanwege "de geografische ligging" en omdat "het steeds gaat om rechtstreekse vluchten van en naar het VK".

Het hele Spaanse land blijft voorlopig op het oranje verkeerslicht staan, wat betekent dat toeristen bij terugkeer in het Verenigd Koninkrijk tien dagen in quarantaine moeten, ondanks het feit dat Spanje hen sinds 24 mei toegang geeft tot het Spaanse grondgebied zonder enige eis.

Elliott heeft verduidelijkt dat hij de andere Spaanse gemeenschappen begrijpt die ook goede cijfers hebben, zoals de Valenciaanse Gemeenschap, en beseft dat het "frustrerend" is om geen Britse toeristen te kunnen ontvangen, maar heeft benadrukt dat voor het vasteland geen onderscheid kan worden gemaakt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).