De Canarische Eilanden lanceerden gisteren het Covid-certificaat om veilig te reizen in Europa

Geschreven op 10-06-2021


De Canariërs kunnen vanaf vandaag het EU Digitaal Covid-certificaat aanvragen, het document waarmee inwoners van de lidstaten vanaf 1 juli kunnen aantonen dat ze het vaccin hebben gekregen, de ziekte hebben overwonnen of een diagnostische test hebben ondergaan met een negatief resultaat.

Dit document zal de mobiliteit vergemakkelijken en de bescherming van de gezondheid garanderen van de mensen die aan een van deze voorgaande voorwaarden voldoen, maar het certificaat is geen paspoort of reisdocument.

Spanje is gisteren begonnen met het uitgeven, erkennen en gebruiken van dit digitale EU-Covid-certificaat, als een van de eerste zeven landen in de Europese Unie die de werking ervan uittesten.

Het certificaat kan worden opgevraagd via de website van de ‘Servicio Canario de la Salud’ (SCS) en de mobiele app, zowel IOS als Android, onder de rubriek ‘miHistoria’.

In juni zullen nog andere kanalen worden geactiveerd om de drie soorten certificaten (vaccinatie, herstel en negatieve diagnostische test) te verkrijgen, zoals in particuliere laboratoria en in de apotheken.

Didier Reynders, EU-commissaris bevoegd voor Justitie, heeft er bij de lidstaten op aangedrongen om "nu" te beginnen met het uitgeven van het digitale Covid-certificaat om een ​​ineenstorting van het systeem als gevolg van de grote vraag in de zomer te voorkomen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).