Ongenoegen over het kappen van de bomen tussen Guargacho en Las Galletas

Geschreven op 10-06-2021Het kappen van de bomen aan weerszijden van de weg, die Guargacho verbindt met Las Galletas (TF-652) in de gemeente Arona, roept veel kritiek op onder de bewoners en de werknemers van deze regio. Ze begrijpen niet hoe dit is kunnen gebeuren.

Verschillende bewoners merkten op dat er meer dan 40 bomen werden omgekapt en afbeeldingen en verschillende opmerkingen circuleerden op de sociale netwerken waar de eliminatie van deze bomen aan de kaak werd gesteld. Ze verschaften schaduw op een deel van het eiland waar de zon praktisch het hele jaar door schijnt.

Dit was een prachtige tunnel van bomen, die voor de nodige koelte zorgde vooral in de zomer, die ze nu hebben weggedaan, het is echt jammer, schrijft een buurtbewoner op Facebook. Verschillende bewoners herinneren zich dat de meeste bomen meer dan 20 jaar geleden werden geplant.

Bronnen van de gemeenteraad van Arona bevestigden gisteren dat de houtkap niet werd uitgevoerd door de arbeiders van de gemeente Arona maar dat het een maatregel is die werd uitgevoerd door arbeiders van de Cabildo, aangezien het een weg is die is opgenomen in het wegennet van het eiland. Uit een recent onderzoek zou zijn gebleken dat deze bomen ziek waren en dat er daarom is beslist om ze weg te halen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).