Het doel is dat op 31 juli 70% van de Canarische doelpopulatie volledig gevaccineerd is

Geschreven op 19-07-2021Over twee weken markeert de kalender de eerste datum die Europa zichzelf heeft gesteld om dankzij de vaccins groepsimmuniteit (70% van de bevolking) tegen Covid-19 te bereiken. Het gebrek aan voorraden aan de ene kant en het oponthoud veroorzaakt door AstraZeneca aan de andere kant, heeft ertoe geleid dat men nu zegt "voor het einde van de zomer" in plaats van 31 juli.

De Canarische Eilanden zijn echter dicht bij het bereiken van het doel. Er zijn al meer dan een miljoen mensen die volledig gevaccineerd zijn, één dosis in het geval van het Janssen-vaccin en twee van Pfizer, Moderna of AstraZeneca. Gezien de doelpopulatie 1,9 miljoen bedraagt, moeten er nog ongeveer 370.000 mensen voor de eerste of de tweede maal gevaccineerd worden.

We hebben zeven maanden hard gewerkt om alle gestelde doelen te bereiken, de vaccinatieteams werken onophoudelijk, verzekert het hoofd van de vaccinatiecampagne van de Canarische Eilanden, Begoña Reyero.

Naar haar mening zal het bereiken van het doel afhangen of de mensen willen komen om gevaccineerd te worden en er genoeg doses toekomen op de eilanden. Naarmate er meer vaccins zijn aangekomen, hebben we het tempo opgedreven. We kunnen die 70% bereiken als er voldoende vaccins beschikbaar zijn, zegt Reyero.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).