Korte nieuwsitems

Geschreven op 19-07-2021Trackers uit Tenerife verklaarden dat een gezin weigerde zich te isoleren omdat ze de verjaardag van hun dochter al hadden voorbereid. De coördinator van het volgcentrum erkent dat transparantie en eerlijkheid van de kant van de bevolking gedurende het hele proces van vitaal belang zal zijn om uitbraken te voorkomen.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft zaterdag gemeld dat het vaccinatiepunt in het Hospital del Sur werd gesloten. Dit komt omdat het gezondheidspersoneel, dat de vaccinaties toediende, wordt opgeëist door het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de Candelaria als gevolg van de opleving van de coronavirusinfecties op Tenerife. Dit heeft zaterdag geleid tot lange wachtrijen aan het vaccinatiecentrum Magma Arte y Congresos.

Op de Avenida Príncipes de España in de wijk Ofra (Santa Cruz) heeft zich zaterdagmiddag een aanrijding voorgedaan tussen een personenauto en een motorfiets. Door het ongeval moest ook de tramdienst worden onderbroken. De motorrijder werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De komende dagen wordt een belangrijke hitte-periode verwacht en vijf eilanden zijn alert vanwege het risico op bosbrand. Zondag schommelden de maximumtemperaturen op de Canarische Eilanden tussen de 34 en 38 graden.

De GES-helikopter heeft een 47-jarige vrouw gered die zaterdagmiddag rond 12.15 uur een hitteberoerte opliep tijdens het wandelen in de gemeente Candelaria op Tenerife. De vrouw werd overgebracht naar de luchthaven Tenerife Noord en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis.

Een vrouw is gewond geraakt na een aardverschuiving op het strand van Güigüi in de gemeente La Aldea op Gran Canaria. De gebeurtenis vond plaats zaterdag kort na 14.00 uur toen de nooddienst 112 een waarschuwing ontving waarin werd gemeld dat een vrouw was geraakt door verschillende, vallende stenen. De GES-helikopter bracht haar naar het heli-oppervlak van het ‘Hospital Universitario Doctor Negrín’.

De Cabildo de Tenerife heeft gemeld dat, als gevolg van de wegwerkzaamheden aan de snelweg TF-1 in zuidelijke richting, er nachtelijke omleidingen zullen zijn ​​in de buurt van het industriepark van Granadilla. De minister van Wegen en Verkeer, Enrique Arriaga, legde uit dat er meer dan een jaar lang zal worden gewerkt aan de snelweg en dat het wegdak van 40 kilometer tussen Adeje en Arico zal worden vernieuwd en hersteld. De werken worden uitgevoerd tussen 22.00 en 06.00 uur.

De waterreservoirs van Tenerife houden het niveau op peil om de wateraanvoer in de zomer te garanderen. Er werd dit jaar tot nu toe 25% meer volume geregistreerd in de reservoirs van het noorden en 10% in die van het zuiden.

Het ‘Oficina de Análisis e Investigación’ (ODAIFI) van de Guardia Civil van de haven van Santa Cruz de Tenerife heeft een Ierse burger gearresteerd voor het voortdurend verzenden van hasj en marihuana naar verschillende Europese landen per postpakket vanuit het zuiden van Tenerife.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).