Autoverhuurprijzen verdrievoudigen in de zomer na inkrimping van de vloot door Covid

Geschreven op 19-07-2021De verliezen die de autoverhuurbedrijven het afgelopen anderhalf jaar op de eilanden hebben opgelopen als gevolg van Covid, hebben deze zomer geleid tot een tekort aan auto's en daardoor rijzen de prijzen de pan uit.

Het huren van een auto op de eilanden kan vandaag drie keer zoveel kosten als in 2019 en waarschijnlijk zijn er over een paar weken geen auto’s meer beschikbaar. Het probleem doet zich vooral voor op de eilanden Lanzarote en Fuerteventura, waar de 'rent a car'-bedrijven voor deze zomer voertuigen overbrengen naar de andere eilanden vanwege de groeiende vraag.

Er is niet veel toerisme, zegt de voorzitter van de beroepsvereniging van autoverhuurbedrijven op de Canarische Eilanden (Apeca), Juan Antonio Jiménez. Maar het tekort aan auto’s doet de prijzen stijgen.

Van de 82.000 wagens, die naar schatting vóór de pandemie op de eilanden in de verhuur stonden, is er meer dan 70% verdwenen, waardoor het aantal beschikbare auto's is teruggebracht tot ongeveer 25.000. De bedrijven zagen zich verplicht hun auto’s te verkopen omdat ze de leasingcontracten niet meer konden afbetalen.

En hoewel de verhuurbedrijven geleidelijk nieuwe auto’s aankopen, blijven ze erg voorzichtig vanwege de onzekerheid die er nog steeds bestaat over de toeristische sector. Zo werden er van januari tot mei 1.000 nieuwe voertuigen ingeschreven.

In ieder geval is de sector van plan om tegen het einde van het jaar 12.000 nieuwe auto’s in te schakelen. Maar men loopt nog tegen een ander probleem aan, namelijk de financiering. Veel verhuurbedrijven hebben kredietproblemen gezien hun grote verliezen in de laatste 16 maanden en kunnen daardoor hun wagenpark moeilijk uitbreiden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).