Het aantal kwetsbare kinderen loopt op in Santa Cruz

Geschreven op 20-07-2021De jaren van crisis hebben de economische en sociale situatie van vele families in de hoofdstad van Tenerife duidelijk verslechterd en de pandemie heeft het alleen maar erger gemaakt. Het aantal gezinnen dat hun kinderen niet de nodige zorg kan bieden, groeit gestaag.

Het opsporen van deze situaties is het belangrijkste werk van het ‘Negociado de Infancia y Familia del Instituto Municipal de Atención Social’ (IMAS) van Santa Cruz, dat momenteel 445 minderjarigen in deze situatie onder toezicht heeft.

Volgens gegevens van het ministerie van Sociale Rechten waren er in 2020 op gans de Canarische Eilanden 2.300 minderjarigen die gevaar liepen, terwijl er toen in de provincie Santa Cruz de Tenerife 1.145 waren. Dat betekent dat de 445 minderjarigen in nood in Santa Cruz 40% vertegenwoordigen van gans de provincie.

We kennen het exacte aantal minderjarigen omdat we continu met hen samenwerken en in contact staan met hun scholen, families of voogden, legt Rosario González uit, schepen voor Sociale Aandacht van Santa Cruz.

Onze gespecialiseerde risicoteams van Maatschappelijke Zorg voeren toezicht- en coördinatietaken uit en in uitzonderlijke gevallen worden kinderen weggehaald uit hun gezin en onder voogdij geplaatst van de regering waardoor ze in een pleeggezin terechtkomen.

Momenteel zijn er vijf dagcentra die 210 minderjarigen helpen, begeleiden en opvolgen, altijd in directe afstemming met de gespecialiseerde risicoteams. We willen een nieuw dagcentrum openen in Salud-La Salle, dat het zorgnetwerk zou kunnen vervolledigen, voegde González eraan toe.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).