Korte nieuwsitems

Geschreven op 19-07-2021Als gevolg van een bosbrand zijn zondagochtend negen mensen lichtgewond geraakt in een ravijn in de gemeente Arico op Tenerife. De brandweer werd ook nog opgeroepen voor twee andere branden in Candelaria en Güímar. Het gevaar op bosbranden blijft erg groot de volgende dagen.

Het aantal actieve besmettingen met Covid-19 is de afgelopen 40 dagen verdrievoudigd op de Canarische Eilanden. Op 8 mei waren er 2.847 positieve gevallen terwijl er afgelopen zondag 8.396 werden geregistreerd. Onnodig te zeggen dat dit heeft geleid tot een exponentiële vermenigvuldiging van de cumulatieve incidentie met 186,49 gevallen per 100.000 inwoners op zeven dagen en 322,80 gevallen per 100.000 inwoners op 14 dagen.

Salvamento Marítimo heeft zondag rond 15.00 uur een boot met 12 migranten van Maghrebijnse afkomst gered op 20 mijl van Arrieta (Lanzarote). Onder de 12 inzittenden bevonden zich drie minderjarigen. Ze zijn 6 dagen geleden vertrokken vanuit Safi.

De Canarische regering gaat in beroep tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof en heeft de mobiliteitslimiet op niveau drie en vier verdedigd en zegt dat er argumenten genoeg zijn om de avondklok opnieuw in te voeren. Het is een maatregel die evenredig is aan het gevaar van de verhoogde infecties.

De Canarische Eilanden hebben al dagen te maken met een hittegolf met temperaturen die oplopen tot 36 graden. Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) geeft aan dat de temperaturen vanaf vandaag zullen dalen. Maar deze daling zal maar een paar dagen duren aangezien de hitte vanaf donderdag naar verwachting terugkeert.

De regering van de Canarische Eilanden heeft een klachtendossier ingediend bij Endesa om informatie op te vragen over de frequente stroomstoringen in enkele gemeenten in het noorden van Tenerife. De gemeentebesturen verzekeren dat ze sinds september 2020 meer dan een dozijn stroomstoringen hebben gehad en dat de bevolking soms urenlang zonder stroom zit.

Van 1 januari tot 15 juli zijn in totaal 14.737 immigranten illegaal in Spanje aangekomen, dat zijn er 5.700 meer in vergelijking met dezelfde periode in 2020 of een stijging van 63,2%. Op de Canarische Eilanden kwamen 7.263 immigranten toe in 192 boten. Dat is een jaarlijkse stijging van 159%.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).