Fuerteventura wordt het zwaarst getroffen door de crisis

Geschreven op 20-07-2021De crisis, die de Canarische Eilanden treft en de economie en de omzet van de bedrijven zwaar aantast, blijkt heviger dan in de rest van Spanje. Het nultoerisme vanwege de grote afhankelijkheid van de komst van Engelse, Duitse, Franse en Belgische toeristen, weegt zwaar door op de economische balans.

Maar niet alle eilanden zijn even zwaar getroffen door de sociaal-economische effecten van covid-19. De twee hoofdsteden, Tenerife en Gran Canaria, en de twee meest oostelijke, Fuerteventura en Lanzarote, zijn zo mogelijk het meest afhankelijk van de toeristische sector, dus degenen die de grootste verliezen in hun BBP hebben geleden.

Als er echter een eiland is waar de crisis bijzonder zwaar doorweegt, dan is dat Fuerteventura. Zozeer zelfs dat in 2020, jaar 1 van de pandemie, de “majoreros” hun bruto binnenlands product zagen dalen met maar liefst 30,1% in vergelijking met 2019. Een daling waarvan er geen precedent bestaat in de recente geschiedenis van de archipel.

Dit blijkt uit de studie ‘El PIB de Canarias y de sus economías insulares’, die Fuerteventura als het zwaarst getroffen aangeeft en El Hierro, het kleinste en meest westelijke van de eilanden, als het minst getroffen met een verlies van 10,2% van zijn BBP.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).