Brits toerisme herbegint op Tenerife, het ‘toegankelijke’ eiland

Geschreven op 21-07-2021


De gespannen kalmte die er heerste op de belangrijkste Canarische luchthavens als gevolg van het gevreesde nultoerisme veranderde maandag, na meer dan anderhalf jaar, in een beweging van voertuigen, koffers, trolleys en zelfs reünie-knuffels.

De versoepelingen van de reisbeperkingen in verschillende landen en de hoge vaccinatiegraad hebben voor een ommezwaai gezorgd in de terminal van Tenerife Zuid, waar maandag maar liefst 14 vluchten uit het Verenigd Koninkrijk toekwamen, aangevuld met 4 aankomsten op Gran Canaria, 8 op Lanzarote en 2 op Fuerteventura, wat neerkomt op een totaal van 28 operaties.

‘Vrijheidsdag’ was de naam die door de Britse kranten werd gekozen omwille van de versoepelingen van de maatregelen van premier Boris Johnson, ondanks de voortekenen dat de komende weken 100.000 dagelijkse besmettingen zouden kunnen worden bereikt gezien de hoge incidentie van de deltavariant.

Maar ondanks de toestroom van Centraal-Europese passagiers uit Oostenrijk en Duitsland op de luchthaven Tenerife Zuid, waren de hoofdrolspelers de Britten. Londen heeft de verplichting opgeheven om reizigers bij hun terugkeer in quarantaine te plaatsen indien ze volledig gevaccineerd zijn, waardoor ze opnieuw kunnen reizen.

Zo ook Alex en Julian, die reeds vorig jaar op Gran Canaria waren. We gaan weer naar Gran Canaria, maar eerst willen we een paar dagen doorbrengen op Tenerife en Fuerteventura. De reden waarom ze naar de Canarische Eilanden komen? We willen binnen Europa blijven en op de Canarische Eilanden is alles toegankelijker, was hun antwoord.

Volgens de gegevens van Aena zal volgende zaterdag de drukste dag van de week worden met maar liefst 61 vluchten die op de Canarische Eilanden vanuit het Verenigd Koninkrijk zullen toekomen en zondag worden er 48 vluchten verwacht. Met andere woorden, in de eerste zeven dagen van de Britse heropening zullen 574 operaties worden uitgevoerd met de eilanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).