De jongeren laten zich massaal vaccineren op Tenerife

Geschreven op 22-07-2021De jongeren zijn de afgelopen weken regelmatig de protagonisten geweest van het dagelijkse coronanieuws op de eilanden. En niet echt om een positieve reden: de gezondheidsautoriteiten hebben deze bevolkingsgroep aangewezen als de oorzaak van de hoge besmettingscijfers die op de archipel worden geregistreerd.

Dinsdag hebben deze jongeren echter getoond dat ook zij de pandemie willen stoppen en zijn massaal naar de immunisatiecentra gegaan om een vaccinatie te krijgen. Dit werd medegedeeld door het personeel, dat erg verrast was door de positieve reactie van de 18-plussers, die zonder afspraak een vaccin konden krijgen. Dit is een nieuwe actie van het regionale ministerie van Volksgezondheid om de slechte epidemiologische cijfers te stoppen.

De Canarische minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft dinsdagmorgen meegedeeld dat de grote vaccinatiepunten, zowel op Tenerife als op Gran Canaria, van maandag tot vrijdag van 17.00 uur tot 19.00 uur een vaccin zullen toedienen aan de jongeren boven de 18 jaar, zonder dat daarvoor een afspraak nodig is.

Ze kunnen daarvoor terecht op de volgende plaatsen: het beurscentrum van de hoofdstad, de sporthal Santiago Martín en het Aulario de Guajara in La Laguna, la Casa del Emprendedor in Los Realejos, het Magma Arte & Congresos in Costa Adeje, het  CTcan in Candelaria, het Centro de Salud in Icod de los Vinos en Garachico en ten slotte in het Hospital Universitario de Canarias (hier uitzonderlijk tussen 16.00 en 18.00 uur).

In tegenstelling tot andere Europese landen waar antivaccinatiebewegingen terrein beginnen te winnen zoals in Frankrijk, waar massale demonstraties worden georganiseerd, wil de regering van Spanje van geen wijken weten. In verschillende regio’s, zoals op de Canarische Eilanden, wordt het vaccinatietempo opgedreven. Er zijn zelfs meerdere dagen achter elkaar records gebroken. De niet-hoofdstedelijke eilanden staan ​​op het punt om het doel te bereiken dat 70% van de bevolking volledig gevaccineerd zal zijn voor 31 juli.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).