De Canarische Eilanden, toevluchtsoord voor de vlinderroggen

Geschreven op 22-07-2021


Felipe Ravina heeft de documentaire 'Islas Canarias, refuge de mantelinas' gemaakt (toevluchtsoord voor de vlinderroggen). Een werk dat het leven van deze soort laat zien die met uitsterven wordt bedreigd en die zich in grote groepen op de Canarische Eilanden concentreert. Een uniek spektakel in de wereld.

De vlinderrog is een ongevaarlijke mariene soort die bijna twee meter groot kan worden en terug te vinden is op de Canarische Eilanden in grote groepen in ondiepe wateren aan de stranden. Een uniek schouwspel van een soort die met uitsterven wordt bedreigd door illegale visserij en vervuiling. Alle inspanningen richten zich nu op het beschermen van deze soort zodat deze niet verdwijnt.

Op YouTube - www.youtube.com/watch?v=ZknZpinK9pU – is de prachtige documentaire van Ravina te bekijken met als doel de bevolking te informeren en bewust te maken van het belang van de zorg voor deze soort die in de periode van 15 juli tot 15 oktober in groepen van maximaal 150 vlinderroggen aan de kusten van de eilanden is te zien.

Jaren geleden was de verspreiding groter en werden ze in andere delen van de wereld waargenomen, maar dat gebeurt nu minder en minder. Het aantal vlinderroggen neemt al tientallen jaren af en de Canarische Eilanden is de enige plek ter wereld waar zulke talrijke concentraties voorkomen.

We moeten er goed voor zorgen. Toen ik vijf jaar geleden begon met filmen, was de enige vraag die ik mezelf stelde: hoe kunnen we de aandacht vestigen op iets dat zo spectaculair is en alleen op de Canarische Eilanden voorkomt?

We hebben posters en informatieborden opgehangen op de stranden waar ze zich meestal verzamelen, zodat de strandbezoekers beter geïnformeerd waren en geen schrik moesten hebben van de vlinderroggen waardoor ze met rust gelaten werden. En nu hebben we deze documentaire gemaakt om beter te kunnen uitleggen met welke gevaren de vlinderroggen worden geconfronteerd, aldus Ravina.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).