De bouw geeft leven aan de Canarische Eilanden

Geschreven op 09-09-2021Oscar Izquierdo, voorzitter van de werkgeversorganisatie in de bouw, verzekerde tijdens een virtuele ontmoeting met de zakenlieden uit de provincie dat de sector zuurstof geeft aan het Canarische productiesysteem, een constante activiteit in stand houdt, werkgelegenheid creëert en de andere economische sectoren stimuleert.

De bouw is samen met de toerismesector de belangrijkste motor geworden voor het economisch en sociaal herstel, omdat we het vermogen hebben om ons aan te passen aan de economische omstandigheden van elk moment en snel te reageren op de uitdagingen die zich stellen. Dit jaar voorspellen we een groei van 8% en de vooruitzichten zijn goed. We zijn bereid de rol van locomotief van de Canarische economie op ons te nemen omdat we over voldoende zakelijk potentieel beschikken om dit te bereiken, aldus Izquierdo.

 De vraag naar nieuwbouw neemt toe ondanks de huidige crisis en schommelt rond de 9% en het zijn vooral de renovatie- en onderhoudswerken die een aanzienlijke groei van meer dan 12% laten optekenen.

Oscar Izquierdo wijst erop dat er een sociologische transformatie plaatsvindt, die zeer belangrijk is in wat burgers willen en zoeken. De gezondheidscrisis heeft de eisen veranderd en er is nu veel meer vraag naar grotere woningen met grote ramen en ruime terrassen of balkons, kortom woningen met veel licht en comfort, die energiezuinig zijn.

Er zijn echter enkele problemen die voor onzekerheid zorgen zoals de hoge prijs van de grondstoffen, die onevenredig is gestegen, samen met het gebrek aan maritieme connectiviteit waar de Canarische Eilanden mee te maken hebben.

Infrastructuurwerken zijn essentieel op de Canarische Eilanden om ons concurrentievermogen te behouden en zelfs urgenter dan op het schiereiland. Wegen, havens en luchthavens moeten state-of-the-art, duurzaam, veilig en efficiënt zijn. De uitvoering en de bouw ervan weigeren is de eilanden verarmen en veroordelen tot onderontwikkeling, zo besluit Izquierdo.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).