Korte nieuwsitems

Geschreven op 11-09-2021Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft vrijdag ter gelegenheid van de Wereld Suïcidepreventie dag, het nieuwe programma ter preventie van suïcidaal gedrag op de Canarische Eilanden gepresenteerd. Dit programma zal dienen als strategische kader en onmisbaar instrument bij de ontwikkeling van preventieve acties op dit gebied.

Bij een ongeval zaterdagmorgen in La Orotava liepen twee mensen verschillende verwondingen op en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie wijst erop dat er een procedure loopt voor een misdrijf tegen de verkeersveiligheid tegen een 40-jarige jarige vrouw, voor het rijden zonder rijbewijs en die bovendien positief testte op drugs. Ze reed in de tegenovergestelde richting en kwam frontaal in botsing met een andere auto.

De Guardia Civil van Aruca (Gran Canaria) heeft tien mensen van verschillende nationaliteiten en leeftijden tussen de 16 en 35 jaar gearresteerd voor hun deelname aan een massale vechtpartij die plaatsvond in Bañaderos.

Drie personen raakten vrijdagavond laat gewond bij een frontale botsing van twee personenauto's op de TF-65 nabij de gemeente San Miguel (Tenerife), zo meldde de nooddienst 112. Alle drie de slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht.

Een 20-jarige jongeman raakte zaterdagochtend gewond aan de knie na een val op het strand Diego Hernández in de gemeente Adeje (Tenerife). Een helikopter kwam ter plaatse om het slachtoffer te evacueren waarna hij werd overgebracht naar het Hospital del Sur.

De Guardia Civil van Las Palmas heeft in samenwerking met het Verkeersdetachement van Arrecife verschillende onderzoeken afgerond naar het gebruik van valse rijbewijzen. Er werden ondertussen reeds 3 personen opgepakt, allemaal inwoners van Arrecife (Lanzarote).

De voor gisteren geplande staking, die om 12.00 uur zou beginnen bij de bagage afhandelaars op de luchthaven van Gran Canaria, werd afgelast waardoor vertragingen werden vermeden. Zakelijke bronnen tonen hun tevredenheid over deze beslissing omdat er erg veel vluchten stonden gepland.