Korte nieuwsitems

Geschreven op 13-09-2021De president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, zei maandag dat het mogelijk is dat de brand, die afgelopen zaterdag in de wijk Pinolere in La Orotava is ontstaan, met opzet is aangestoken en dat het ongeveer 7,2 hectare land heeft aangetast. Hij herinnerde eraan dat dit niet de eerste brand was vorige week maar voorlopig blijft het enkel een vermoeden. Hij heeft de bevolking gevraagd elk verdacht gedrag te melden.

Werken aan een hoogspanningskabel hebben maandag een deel van de snelweg TF-5 in noordelijke richting afgesloten tussen Los Naranjeros en Tacoronte, waardoor het verkeer moest worden omgeleid. Het risico was te groot dat de kabel op de weg zou terechtkomen.

De onderzoeks- en analysegroep van de verkeerssector van de Canarische Eilanden heeft een onderzoek ingesteld naar een 35-jarige man en een inwoner van La Laguna wegens roekeloos rijgedrag met zijn auto. Op een video op de sociale netwerken is te zien hoe hij verschillende voertuigen inhaalt met het risico op een frontale botsing.

De lokale politie van Las Palmas de Gran Canaria was zondag getuige van een hoogst onwaarschijnlijke gebeurtenis, die gelukkig met enkel materiële schade is afgelopen. Een autobestuurder weigerde een ademtest af te leggen op de parkeerplaatsen op het strand van La Laja in de hoofdstad van Gran Canaria. Hij ging ervandoor en raakte daarbij meerdere geparkeerde auto’s. De dader kon kort nadien toch worden gevat.

Het verkoolde lijk van een man werd maandagmorgen gevonden in een verbrand voertuig in de regio Pozo Izquierdo in de gemeente Santa Lucía de Tirajana op Gran Canaria. De gerechtelijke politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld, maar hoe dit is kunnen gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk.

Het stadsbestuur van Santa Cruz heeft een nieuwe belastingverlaging aangekondigd op huisvuil die op 1 januari van kracht wordt en die meer dan 90.000 gezinnen en meer dan 12.000 bedrijven treft. Om deze inkomstendaling te compenseren, wordt de IBI (grondlasten) verhoogd voor 35 grote eigenaren. Volgens de burgemeester van Santa Cruz, José Manuel Bermúdez, zijn de meeste belaste eigendommen eigendom van overheden en financiële instellingen.

Het ministerie van van de Canarische Eilanden meldde gisteren dat de verpleegteams van de Canarische Gezondheidsdienst 3.063.985 doses vaccins hebben toegediend, wat betekent dat 1.585.008 mensen volledig zijn gevaccineerd, dat is 80,84 procent van de doelbevolking.