De regering beschouwt de haven van Fonsalía als "onhaalbaar" en stelt verbeteringen voor in Los Cristianos

Geschreven op 15-09-2021De Canarische vice-president en minister van Financiën, Román Rodríguez, verklaarde maandag dat de haven van Fonsalía onuitvoerbaar is en pleitte om te werken aan een "betaalbaarder, duurzaam en snel" alternatief voor Los Cristianos.

Rodríguez deed deze verklaring bij zijn bezoek aan Arona, waar hij een onderhoud had met de burgemeester, José Julián Mena, over de noodzaak om  de infrastructuur van de gemeente te verbeteren en aan te passen aan de huidige demografische realiteit.

Hij heeft verwezen naar de verbetering van de havenfaciliteiten van Los Cristianos en de toegangswegen tot de stad als een van de pijlers van de ontwikkeling van Arona in de komende jaren en heeft publiekelijk zijn frontale afwijzing van het Fonsalía-project uitgesproken.

Het heeft een beroep gedaan op de samenwerking tussen het Havenbedrijf, de regering van de Canarische Eilanden, de Cabildo van Tenerife en de stad Arona om een ​​"snelle oplossing" te zoeken voor de problemen die zijn gerezen in Los Cristianos.

Ondertussen bedankte de burgemeester van Arona de vice-president voor zijn begrip voor de problemen van Los Cristianos en drong aan op het verbeteren van de landmobiliteit in de kern van de stad als een beslissende factor voor de grotere efficiëntie van de haven en de verdere ontwikkeling.

Hij herhaalde het voordeel en het nut om de Avenida Chayofita ondergronds aan te leggen van in de haven tot praktisch aan de afrit van de snelweg TF-1, waardoor ook de rotonde wordt ontlast. Deze oplossing zou ongeveer 40 miljoen euro kosten, een bedrag dat veel lager is dan de aanleg van een haven in Fonsalía in Guía de Isora.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).