Korte nieuwsitems

Geschreven op 15-09-2021De 'seismische zwerm' die afgelopen weekend op La Palma begon, blijft actief met meer dan 120 kleine aardbevingen die ’s nachts werden geregistreerd. Sommige werden waargenomen door de bevolking zoals een beving in El Paso met een kracht van 3,9 op de schaal van Richter. De bevingen breiden zich uit naar de gemeente Tazacorte en blijven verder gaan in gans de zone rond 'Cumbre Vieja' in de gemeenten Mazo, Fuencaliente, Los Llanos de Aridane en El Paso.

De Nationale Politie heeft twee jonge mannen van 19 en 21 jaar aangehouden in de buurt van Playa de Troya (Tenerife) voor twee misdrijven tegen een agent. Een 19-jarige Italiaanse jongen weigerde zich te legitimeren en viel één van de agenten aan en een 21-jarige Marokkaanse jongen werd gearresteerd voor het gooien van stenen naar de politie toen die een illegaal feest wilden ontruimen.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) heeft aangekondigd dat de lucht van de Canarische Eilanden vrijwel de hele week bewolkt zal zijn met hier en daar wat lichte regenval, vooral in het binnenland en ten zuiden van de meest bergachtige eilanden in de centrale uren. De temperaturen zullen weinig veranderen in vergelijking met de voorgaande dagen met maxima van 29 graden in Santa Cruz de Tenerife en 27 graden in Las Palmas de Gran Canaria.

Maandag werd in de natuurlijke zwempoel Aguas Verdes in de gemeente Betancuria op Fuerteventura het levenloze lichaam van een vrouw gevonden, die nog niet is geïdentificeerd, zo meldde de nooddienst 112.

Op Lanzarote zijn gisteren twee boten met immigranten aangekomen, één in Playa de Don Pancho in Los Cocoteros en de tweede in playa de Las Escamas, juist boven Jameos. In de laatste boot reisden 28 immigranten, allemaal mannen van Marokkaanse afkomst, van wie zes minderjarigen en in de eerste boot zaten 32 mannen van Maghreb-afkomst. Met deze twee nieuwkomers zijn er al vier boten in minder dan 24 uur op het eiland aangekomen.

De Canarische migratieroute heeft dit jaar tot nu toe reeds 785 levens geëist, dubbel zoveel dan in 2020 op dezelfde datum. Alleen al in augustus werden er 379 doden geregistreerd, een van de meest tragische maanden ooit in dit gebied van de Atlantische Oceaan volgens gegevens van de Verenigde Naties.

Een echtpaar van middelbare leeftijd werd gewelddadig beroofd in de Avenida Eugenia Domínguez Alonso in Adeje (Tenerife) en werd in shock en bloedend op de grond achtergelaten. De daders van de gewelddadige aanval en overval zijn twee mannen van 33 en 34 jaar oud met eerdere veroordelingen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).