Arona werkt aan een 'Groene Corridor'

Geschreven op 08-10-2021De gemeenteraad van Arona werkt aan een 'Groene Corridor', gebaseerd op 4 pijlers, die het toerisme diversifieert en zijn historisch en cultureel erfgoed op een duurzame manier promoot.

Arona is een gemeente en toeristische bestemming die zich inzet voor duurzaamheid, zowel klimatologisch als economisch en nieuwe technologieën heeft geïmplementeerd met als doel de toeristen een unieke ervaring aan te bieden.

En het toerisme is veranderd door corona en Arona werkt al aan de aanpassing aan deze realiteit, waarbij het historische model van zon en strand zal worden gecombineerd met het genereren van culturele ervaringen en de promotie van het historisch erfgoed met behulp van digitale hulpmiddelen.

Het project, dat al aan het ministerie van Industrie, Handel en Toerisme is voorgelegd voor financiering, is gebaseerd op 4 acties, die de gemeente zullen transformeren.

De eerste is de zogenaamde 'Groene en duurzame transformatie', waarmee de promenade van Las Vistas wordt verbeterd, zodat deze het strand verbindt met het historische centrum en zo de toeristen uitnodigt om ook van het culturele aanbod te genieten.

De tweede actie gaat over de ‘verbetering van de energie-efficiëntie’ en is gebaseerd op het creëren van een corridor van elektrische opladers die duurzame mobiliteit in de gemeente stimuleren en waardoor de bezoekers hun auto kunnen opladen terwijl ze genieten van de verschillende activiteiten.

De derde is de 'digitale transformatie' met ‘Smart Destination’, waardoor een lokaal wifi-netwerk wordt gecreëerd dat het mogelijk maakt om het profiel van de toeristen te kennen die Arona bezoeken evenals hun bewegingen door de gemeente. Er wordt een nieuwe app ter beschikking gesteld met een ‘Smart Planner’, een soort virtuele reisleider.

En ten slotte is er de rehabilitatie van het ‘Casa de los Baute’, een van de ‘Bienes de Interés Cultural’ in het historische centrum van Arona, een icoon, dat een nieuwe culturele en erfgoedervaring zal genereren.

De doelstellingen van het project ‘Corredor Verde de Arona’ zijn om van de hele gemeente een toegankelijke bestemming te maken zodat iedereen, die voor de zon en het strand komt, ook een culturele en gastronomische bestemming ontdekt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).