Korte nieuwsitems

Geschreven op 08-10-2021De luchthaven van La Palma is nog steeds niet operationeel vanwege de ophoping van as op de start- en landingsbanen, terwijl de rest van de luchthavens van Canarische Eilanden normaal werken, behalve die van Tenerife Noord.

Het as van de Cumbre Vieja-vulkaan heeft ook Tenerife bereikt waardoor verschillende luchtvaartmaatschappijen hun activiteiten op de luchthaven Los Rodeos (Tenerife Noord) hebben geannuleerd of omgeleid. Veel inwoners in het grootstedelijk gebied hebben vrijdagmorgen een aslaagje gevonden op hun auto en in de straten.

Het gebruik van het masker in binnenruimtes duurt nog een paar maanden, in ieder geval tot het voorjaar van 2022. Dit is de voorspelling van de regering, ondanks het feit dat Spanje erin is geslaagd om de cumulatieve incidentie terug te brengen tot minder dan 50 gevallen per 100.000 inwoners.

De vice-president en minister van Financiën van de Canarische Eilanden, Román Rodríguez, heeft donderdag aangekondigd dat de Canarische Eilanden tot het jaar 2027 ongeveer 4.890 miljoen euro aan Europese fondsen zullen ontvangen, een "succes" aangezien dit bedrag hoger is dan voor de periode 2014-2020.

Reeds na 1 jaar stopt het bedrijf Ecoblu Tenerife met het aanbieden van de dienst voor het huren van elektrische fietsen in de hoofdstad. Ze leggen uit dat dit initiatief is geboren uit een economische, sociale en ecologische visie maar door het gebrek aan fietspaden is het voor het bedrijf onmogelijk om deze service nog langer aan te bieden.

Transportes Interurbanos de Tenerife (Titsa busdienst) zal vanaf vandaag de lijnen 342 en 348 terug activeren op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen, die het Teide Nationaal Park verbinden met respectievelijk Costa Adeje en Puerto de la Cruz.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden is overeengekomen dat het eiland Tenerife naar alarmniveau 1 zakt als gevolg van de gunstige epidemiologische cijfers. Deze wijziging is vrijdag om 00:00 uur ingegaan. De rest van de eilanden blijft in dezelfde situatie: Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro op alarmniveau 1 en Fuerteventura op niveau 2.

Gisteren zijn er 3 boten met migranten aangekomen op de Canarische Eilanden, twee op Fuerteventura en één op Gran Canaria. De eerste twee werden overgebracht naar Gran Tarajal (Fuerteventura) met in totaal 70 sub-Sahara migranten (63 mannen en 7 vrouwen) en de derde boot werd afgeleid naar Arguineguín op Gran Canaria. Hierin bevonden zich 37 migranten waarvan 33 mannen en 4 vrouwen.


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).