Korte nieuwsitems

Geschreven op 10-10-2021Het ministerie van Justitie zal voor extra juridische, notariële en consultatieve bijstand zorgen betreffende het eigendomsregister om diegenen te helpen die hun huis hebben verloren na de uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan op La Palma en ook ter ondersteuning en bevordering van de economische, arbeids- en sociale wederopbouw van het eiland.

Een ‘roze’ tram tegen borstkanker rijdt een maand lang rond in Santa Cruz en La Laguna. De aankondiging op dit voertuig, evenals de posters die bij de haltes zijn aangebracht, benadrukken het belang van vroege detectie ter gelegenheid van Wereldborstkankerdag, die op 19 oktober wordt gevierd.

De brandweer heeft vrijdag een 37-jarige man moeten bevrijden uit zijn voertuig na een frontale botsing op de Avenida de Venezuela in de gemeente San Miguel de Abona. Het slachtoffer liep hierbij een zwaar rugletsel op en werd overgebracht naar het Hospital del Sur.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft zaterdagmorgen 37 aardbevingen op La Palma vastgesteld, waarvan de grootste met een kracht van 4,1 in de gemeente Fuencaliente op 14 kilometer diep.

De minister van Transport, Raquel Sánchez, heeft gisteren aangekondigd dat in de komende dagen de beperkingen op de toegang tot de terminals van de luchthavens zullen worden opgeheven. Dat betekent dat niet alleen de passagiers en het personeel toegang hebben tot het luchthavengebouw maar ook familie of vrienden die nog afscheid willen nemen.

Een 41-jarige man is vrijdagavond omstreeks 23.40 uur overleden toen hij met zijn quad van de weg raakte op de snelweg LP-1 in de gemeente Puntagorda (La Palma). Het verplegend personeel, dat ter plaatse kwam, kon enkel de dood bevestigen.

De luchthaven van La Palma was gisteren (zaterdag) opnieuw operationeel tijdens de drukste uren, zo meldde Aena, eraan toevoegend dat het opruimen van de as van de vulkaan in verschillende delen van het luchthaventerrein wordt voortgezet.

De gemeenteraad van La Oliva op Fuerteventura heeft op zijn sociale netwerken de aanwezigheid van de 'Blauwe Draak' bevestigd, een zeenaaktslak met kwallengif, een soort waarvan de beet zeer pijnlijk kan zijn.

Nog eens tien migranten zijn gestorven en overboord gegooid op de boot die vrijdagavond werd gered toen hij op drift was op 155 kilometer ten zuiden van Gran Canaria. 24 anderen hebben de gevaarlijke overtocht wel overleefd waaronder twee vrouwen. 8 van hen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.


 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).