Gebrek aan huurauto’s op de Canarische Eilanden

Geschreven op 11-10-2021De autoverhuurbedrijven op de Canarische Eilanden zijn wanhopig. Ze willen wel maar kunnen niet. Prognoses suggereren dat vanaf november het toerisme op de archipel aanzienlijk zal groeien en een bezettingsgraad van 70-80% zal bereiken of zelfs zal overschrijden.

De rent-a-car sector, die 18 maanden heeft stilgelegen, ziet de mogelijkheid om terug te keren en om winst te genereren. Hun inkomsten zullen echter niet zo hoog zijn als ze zouden moeten zijn omdat ze niet genoeg huurauto’s ter beschikking hebben om aan de verwachte toeristenvraag te voldoen.

Dit verklaarde de algemeen secretaris van de ‘Asociación de Empresas Canarias de Alquiler de Vehículos’ (Aecav ) en tevens CEO van Avis, Roberto Dávila. Na een reductie van 70% van de vloot om aan Covid-19 het hoofd te bieden, bleven er slechts 22.000 huurauto’s over. Toen de vraag in de afgelopen maanden toenam, begonnen autoverhuurbedrijven auto’s te kopen waardoor er momenteel ongeveer 35.000 beschikbaar zijn.

En de aankopen gaan nog steeds door, maar het probleem is dat de auto’s niet kunnen geleverd worden op de eilanden vanwege het grote gebrek aan onderdelen dat de productie van de voertuigen doet dalen.

De bestellingen zijn gedaan, maar we moeten wachten tot de fabrieken ze produceren. Deze zomer waren er al problemen om alle toeristen, die naar de eilanden kwamen, te bedienen maar voor de winter wordt chaos verwacht.

Er zijn minstens 55.000 huurauto’s nodig om aan de vraag van de toeristen te kunnen voldoen. Zelf hebben we meer dan 2.000 eenheden aangekocht, maar die zullen pas in het eerste kwartaal van 2022 op de Canarische Eilanden geleverd worden.

Het logische gevolg hiervan zal een prijsstijging zijn. Het gebeurde al in de zomer maar in de winter zullen de prijzen nog meer stijgen. Het huren van een auto wordt drie keer duurder dan in 2019 omdat er geen voertuigen zijn, besluit Dávila.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).