De verwoesting van La Palma gaat verder

Geschreven op 14-10-2021


 


Terwijl evacuaties plaatsvinden, heeft de lava niet alleen het beste groeigebied van het eiland verwoest, maar ook de essentiële communicatieroutes en elementaire watervoorzieningsnetwerken vernietigd.

De situatie is veel erger dan de pessimistische voorspellingen aangaven en de verwoesting van La Palma gaat maar door. De vulkaan die op 19 september de aarde openscheurde, is onverzadigbaar en veroordeelt ‘La Isla Bonita’ van de Canarische Eilanden tot een ​​beproeving die moeilijk te doorstaan is, ondanks alle hulp die van buitenaf geboden wordt

Amper drie weken en twee dagen sinds de uitbarsting van de vulkaan is het erg hard voor de inwoners van La Palma om te zien hoe hun mooie eiland voor eeuwig deels geruineerd wordt.

Het gaat niet alleen over de meer dan 612 hectare (21 meer dan gisteren) die zijn bezweken onder de meedogenloze en grillige lavastromen, noch de 1.186 woningen en gebouwen die werden vernietigd.

Nee. Het is veel meer dan een paar cijfers. Deze vulkaan heeft de meest vruchtbare landbouwgrond op La Palma verwoest, alsook een deel van het wegennetwerk en de watervoorziening.

Maar het ergste van alles is dat duizenden inwoners van La Palma hun verleden zien verdwijnen met dezelfde snelheid als hun toekomst vluchtig is. En niemand weet wat hen nog te wachten staat.

Terwijl de aarde blijft bewegen zonder te weten wat er nog te gebeuren staat, kunnen ze alleen maar hopen dat de verwoesting snel zal ophouden. La Palma wordt geraakt in het hart en niets zal ooit nog hetzelfde zijn.LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).