Korte nieuwsitems

Geschreven op 13-10-2021Het totale aantal aardbevingen op La Palma is sterk afgenomen in de afgelopen 24 uur, volgens het laatste rapport van het ‘Instituto Geográfico Nacional’, dat 66 aardbevingen heeft geregistreerd. Zes aardbevingen werden gevoeld door de bevolking.

Het Ministerie van Ecologische Transitie en Territoriale Planning van de Canarische Eilanden heeft de afgelopen maanden verschillende gevallen van vandalisme geregistreerd tegen de bewegwijzering en de informatieborden in de beschermde natuurgebieden van de eilanden.

Het ministerie van Landbouw van de Canarische Eilanden is op zoek naar leegstaande boerderijen op La Palma die ze kunnen aanbieden aan de eigenaren van de bananenplantages die zijn vernietigd door de vulkaan. In de Aridane-vallei zijn maar liefst 102 boerderijen onder de as verdwenen.

De 27-jarige Bradley Knapp werd een van de meest gezochte voortvluchtigen van het VK nadat hij in Kent twee mensen met zijn auto had aangereden en die hij zwaargewond had achtergelaten. Er werd een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd en uiteindelijk kon de man worden opgepakt op Tenerife. Hij is ondertussen veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.

Een 45-jarige man is woensdagmorgen rond 06.50 uur gewond geraakt na een val met zijn motorfiets in de gemeente San Miguel de Abona op het industrieterrein Las Chafiras. Het slachtoffer liep hierbij een zwaar hoofdletsel op en werd afgevoerd naar Hospiten Sur.

Een nieuwe reddingsoperatie is in gang gezet naar een rubberboot met migranten die werd opgemerkt door het Sasemar 103-vliegtuig op ongeveer 163 kilomter ten zuiden van Arguineguín (Gran Canaria). Eerder werden er woensdagochtend al 73 migranten gered in twee boten in de wateren bij Lanzarote.

De regering stelt een pakket maatregelen voor om het toeristische, industriële en commerciële herstel van La Palma te versnellen. De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, heeft woensdag verschillende bijeenkomsten op La Palma gehouden om de situatie van de onder haar bevoegdheid vallende sectoren te analyseren. Ze wil op korte termijn maatregelen treffen om de crisis te verlichten en strategieën uit te werken om het herstelproces te versnellen.

Een 22-jarige man is dinsdagnamiddag ernstig gewond geraakt na een mesaanval in Arrecife op het eiland Lanzarote. Hij liep hierbij een grote, open wonde op in de buik en werd met spoed overgebracht naar het ‘Hospital Dr. José Molina Orosa’. De politie is een onderzoek gestart naar de dader(s).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).