Vakantiehuizen vertegenwoordigen 27% van het toerisme op de Canarische Eilanden

Geschreven op 14-10-2021


 


Doris Borrego, voorzitster van de Canarische Vereniging van Vakantiewoningen (Ascav) benadrukte de goede prestaties van deze sector tijdens de pandemie, waarin er nauwelijks sprake was van sluitingen en dat het bijvoorbeeld erg moeilijk was om een huis met zwembad te kunnen huren.

Zij betreurde ook dat de verhuur van vakantiehuizen de enige toeristische sector is die geen enkele vorm van hulp heeft gekregen van de overheid, ondanks het feit dat deze sector 27% van het toerisme op de Canarische Eilanden vertegenwoordigt.

Dit verklaarde ze voor de opening van het eerste internationale congres voor vakantieverhuur (Congreso Internacional de Alquiler Vacacional) dat wordt georganiseerd in Adeje, samen met de gemeenten Arona en Granadilla de Abona, waar de meeste vakantiehuizen voor vakantieverhuur te vinden zijn. Tenerife heeft in totaal 18.000 accommodaties van dit type, dat is bijna de helft van de 37.791 op alle Canarische Eilanden samen.

De voorzitster van Ascav wijst erop dat tijdens de pandemie bubbelhuisvesting de hulpbron is geweest voor veel van de toeristen en ons concept kent zoveel bijval dat de zomer van 2021 zelfs beter is geweest dan die van 2019 vóór de pandemie.

De Canarische Vereniging van Vakantiewoningen (Ascav), opgericht in 2004, viert vandaag en morgen in Adeje het Eerste ‘Congreso Internacional de Alquiler Vacacional’ op de Canarische Eilanden, waar een dertigtal experts de uitdagingen en de kansen van dit soort toeristische accommodaties in opkomst zal analyseren en hoe de wensen van de reizigers is veranderd in de nieuwe post-Covid-normaliteit.LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).